Artikels door ABconcerts

Nieuwe expo in AB Resto: Lord of the Logos

De van Poolse afkomst, in Exeter (UK) residerende, maar in België geboren Christophe Szpajdel raakt in de jaren ’80 geboeid door de logos van bands als Venom, Possessed en Kreator. Na enkele jaren gaat hij zelf te ontwerpen voor bevriende bands en komt zo, begin jaren ’90, in contact met enkele hoofdrolspelers van de 2e black metal golf en al snel ontwerpt hij de logo’s voor de meeste van deze bands en wordt hij een bekende figuur in de metal underground.

Lees
Stories
Een terugblik op 2013

Hoeveel concerten organiseerde AB in 2013? Hoeveel bezoekers kwamen er over de vloer? En hoeveel mensen leiden dit alles in goede banen? Je leest er alles over in ons jaarverslag van 2013.

Lees
Stories
Maak de ABag van jou en steun Kom op tegen Kanker

AB zet dit jaar maar liefst acht ploegen aan de start van de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Zoals velen al wel zullen weten, kunnen we ook jullie hulp goed gebruiken.

Lees
Goed doel
Herman van Veen, 69 lentes jong: verkeert in de fleur van zijn leven

Momenteel toert Herman van Veen met zijn band door Vlaanderen met “Voor een kus”. Hij verkeert, ondanks zijn 69 lentes, in topvorm. Op 9+10 mei last hij in de AB een bijzondere voorstelling in, bestaande uit verzoeknummers van het publiek. Het worden ongetwijfeld twee memorabele avonden voor de fans van het eerste uur en voor alle nieuwsgierigen die deze meester op kruissnelheid nog aan het werk willen zien.

Lees
Stories
Ga met je AB-ticket naar een filmvertoning van Searching for Sugar Man in Cinema Aventure

Rodriguez komt deze week tweemaal naar AB en de onafhankelijke en zeer fijne Cinema Aventure (op wandelafstand van AB) gaat speciaal Searching For Sugar Man nog eens vertonen op zaterdag 5 april. Houders van een Rodriguez-ticket én ook houders van een ander AB-ticket krijgen mits het kopen van een cinematicket, een tweede volkomen gratis.

Lees
Stories
Warhola wint Humo's Rock Rally 2014

Warhola wint Humo’s Rock Rally. Bekijk hier hoe ze de jury en het publiek hebben overtuigd.

Lees
Stories
Win een VIP pakket voor Late night Lotto vibes + The Subs Lees
Stories
Babel Med 2014: musique mondiale @ Marseille

Over dat driedaagse 'world music forum', het hoe en waar en wie en waarom?

Lees
Stories
Ancienne Belgique wint Vlaamse Cultuurprijs voor Cultuurmanagement 2012-2013

Vandaag overhandigde Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege aan Ancienne Belgique de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Cultuurmanagement 2012-2013 i.s.m. het Bilsen Fonds voor Cultuurmanagement. De jury loofde het ondernemerschap en de ondernemingszin van de vzw vanuit het verleden naar de toekomst en de voortrekkersrol die de AB in een complexe Brusselse context vervult.

Lees
Stories
Antitapas afterparty na het concert van La Chiva Gantiva

Op zaterdag 29 maart kun je na het concert van de Brussels-Colombiaanse feestformatie La Chiva Gantiva nog duchtig doorfeesten op de Antitapas-afterparty. Er wordt een shuttle-bus voorzien naar de feestlocatie en houders van een La Chiva Gantiva-ticket krijgen een gratis consumptie. La fiesta totale quoi.

Lees
Stories
Club Belgique onder stoom met Triggerfingers ‘By Absence Of The Sun’!

Met CLUB BELGIQUE by Samsung plaatsen we Belgische acts die hun strepen al ruim verdiend hebben terug in de intimiteit van de AB Club en dit enkel voor de allergrootste fans die op deze manier van zeer dichtbij hun favoriete Belgische band aan het werk kunnen zien, nog vóór ze terug aan het touren slaan in andere of grotere zalen.

Lees
Stories
33 1/3 – Classic Album Listening Sessions in Huis 23

Het idee achter de reeks 33 1/3 Classic Album Sessions is de simpelheid zelve: muziekliefhebbers die samenkomen om op een zo ideaal mogelijke manier, ononderbroken naar een ‘klassiek’ album te luisteren, telkens ingeleid door een kenner van de plaat in kwestie.

Lees
Stories
Finalisten Humo’s Rock Rally bekend.

Bijna 1.000 bands en artiesten schreven zich vorig jaar in voor de moeder aller rockwedstrijden. Deze 10 finalisten vormen de 1% die zullen strijden om de titel!

Lees
Stories
AB lanceert "CLUB BELGIQUE by Samsung" met als eerste concert School is Cool

Met CLUB BELGIQUE by Samsung plaatsen we Belgische acts die hun strepen al ruim verdiend hebben terug in de intimiteit van de AB Club.

Lees
Stories
Kapitein Winokio’s Berenconcerten live in de AB voor het eerst op DVD!

Kapitein Winokio is een groot fenomeen voor kleine mensen. Samen met zijn muziekmatrozen, Mevrouw de Poes en (voor de gelegenheid) enkele muzikale vrienden, maakt hij sprankelende muziek voor kinderen.

Lees
Stories
Huis 23: interview & Q&A met Moderat

Op woensdag 5 maart speelt Moderat een uitverkocht concert in de AB. Vòòr het concert maken de heren tijd voor een interview en Q&A in Huis23.

Lees
Stories
Volg het uitverkochte concert van Balthazar op Deezer

Na de eerste aflevering van ‘Ancienne Belgique Live’ op Acht met Babyshambles, mogen we nu aankondigen dat ‘Best Live Act’ (Mia’s) Balthazar de volgende in rij is.

Lees
Stories
AB Café steunt 54Kolaktiv's Discobar Benefit

Het kunstzinnig collectief 54Kolaktiv organiseert een benefiet in de AB Club en de AB Agora.

Lees
Goed doel
Wedstrijd AB Bota via StuBru

ABBota is de jaarlijkse samenwerking tussen de AB en de Botanique waarbij het beste van België op pop –en rockvlak geserveerd wordt over twee dagen en over twee zalen.

Lees
Stories
Willem Vermandere en Kommil Foo brengen muzikaal eerbetoon aan 14-18.

Dit jaar wordt de herdenking van de Eerste Wereldoorlog omstandig herdacht in binnen- en buitenland. AB wil dit najaar op twee avonden ook muzikaal stilstaan bij ‘de Groote Oorlog’, die de geschiedenis van ons land en van de hele wereld grondig wijzigde. Willem Vermandere en Kommil Foo zullen op hun geëigende manier hulde brengen aan die “duizend soldoaten, altied iemands voader altied iemands kind”.

Lees
Stories
AB Café fietst voor Kom Op Tegen Kanker

Ook dit jaar zet AB Café/Resto weer zijn beste beentje voor. Dit maal doen ze dit door maar liefst acht ploegen aan de start van de 1000 km van Kom Op Tegen Kanker te zetten.

Lees
Goed doel
Halve finalisten Humo’s Rock Rally bekend.

Alle preselecties van Humo's Rock Rally 2014 zijn achter de rug. Van de 100 bands die daarin mochten aantreden, heeft de jury er nu 20 geselecteerd.

Lees
Stories
Volg het uitverkochte concert van Suarez live vanuit AB op YouTube!

Meer dan één miljoen muziekliefhebbers vonden afgelopen jaar de weg al naar het YouTube-kanaal van AB waar intussen meer dan 200 unieke concerten bekeken kunnen worden.

Lees
Stories
Grammy's & AB 2014

Toch snel nog even checken welke artiesten hun award naar de AB kunnen meebrengen?

Lees
Stories