Hip Hop z'n Ostends

Tussendoor rap en snel en gauw wat respect voor een mooi project van JWNS* uit Oostende

Lees
Stories
Finalisten Humo's Rock Rally bekend

Op zondag 28 maart is de AB weer het strijdtoneel voor de Humo's Rock Rally-finale. Wie volgt er Steak Number Eight op? Wie treedt er in de voetsporen van Jasper Erkens, The Van Jets, Mintzkov, The Black Box Revelation, Admiral Freebee of dEUS? 10 namen maken aanspraak, dit zijn de finalisten van deze editie

Lees
Stories
AB zendt zijn zonen uit naar Eurosonic

Van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 januari 2010 vindt in Groningen (NL) Eurosonic (www.eurosonic.nl) plaats, Europa’s belangrijkste muziek conferentie en showcase festival. Overdag kunnen heel wat lezingen en presentaties bijgewoond worden. Zo ook van twee van onze AB medewerkers.

Lees
Stories
Lhasa De Sela is heengegaan

Lhasa, misschien wel de grootste vokale revelatie van het voorbije decennium, is op 1 januari van dit prille jaar overleden. We mochten er bij zijn toen ze nog leefde, en denken hier nog even aan haar.

Lees
Stories
VIC CHESNUTT is niet langer meer onder ons.

“Surrounded by family and friends, Vic Chesnutt died in Athens Georgia this afternoon, Friday 25 December at 14:59.” lazen we vandaag op de website van het Canadese Constellation Records, zijn jongste muzikale thuishaven. Een goede vriend is van ons heengegaan…

Lees
Stories
ABradio concertjaaroverzicht...

Het AB concertjaaroverzicht is nu ook te beluisteren op AB Radio.

Lees
Stories
Concertjaaroverzicht 2009

Nog enkele dagen voor we de deur van het concertjaar 2009 achter ons dicht trekken...

Lees
Stories
Over podium-, fuif- en andere beesten

Het nieuwe maandoverzicht van AB huisfotograaf Julie Haelemeersch.

Lees
Stories
Muzikale rijkdom van het Nederlands in de finale van de Nekkawedstrijd

Het was kiezen tussen appelen en citroenen, maar als er één grote winnaar was vorige zaterdag, dan was het wel het Nederlands.

Lees
Stories
Les Transmusicales, Rennes, slotdag

Op uitnodiging van Bureau Export, de organisatie die Franse muziek naar de wereld brengt, werd AB uitgenodigd op het showcasefestival Les Transmusicales in Rennes. De slotdag bracht een enorme mensenmassa op de been.

Lees
Stories
Les Transmusicales, Rennes, dag 2

Op uitnodiging van Bureau Export, de organisatie die Franse muziek naar de wereld brengt, werd AB uitgenodigd op het showcasefestival Les Transmusicales in Rennes. Dag 2 bracht niet alleen meer regen maar ook de Gallische versie van Einstürzende Neubauten.

Lees
Stories
Les Transmusicales, Rennes, dag 1

Op uitnodiging van Bureau Export, de organisatie die Franse muziek naar de wereld brengt, werd AB uitgenodigd op het showcasefestival Les Transmusicales in Rennes. Dag 1 bracht ons meteen een ontdekking van formaat.

Lees
Stories
Les Transmusicales, Rennes, dag 0 ofte Code Postale 75000

Op uitnodiging van Bureau Export, de organisatie die Franse muziek naar de wereld brengt, werd AB uitgenodigd op het showcasefestival Les Transmusicales in Rennes. In aanloop hiervan werd er eerst een dag meetings georganiseerd in Parijs.

Lees
Stories
Channel Zero: een unieke concertreeks en meer!

Channel Zero is back with a bang! Nooit eerder verkocht een groep de grote zaal van de AB 6x op rij uit, maar liefst 12.000 mensen zullen de comeback van de beste metalband van België meemaken. Maar er is meer: Channel Zero stelt haar nieuwe gitarist voor, geeft een uniek concert voor mensen met een handicap en zoekt haar grootste fan en 2 voorprogramma's!

Lees
Stories
Aanstormend talent en Zuiders temperament

Op 1 november vierde de AB de geboorte van...

Lees
Stories
Oor en NME kozen onlangs de beste 10 platen van de jaren nul.

Onder andere The Strokes, Antony & The Johnsons, Interpol en The Streets prijken in een rijk gevulde top 10. Maar wat bakte AB er van?

Lees
Stories
Stem AB Site tot Site van het Jaar 2009!

De grootste internetverkiezing van het jaar is er weer! Opnieuw werd de AB Site genomineerd binnen de categorie 'Cultuur & Entertainment'.

Lees
Stories
Terugblik op oktober

Jullie hebben nog een terugblik van me te goed op de tweede helft van oktober, die met vijf concertavonden op 10 dagen tijd alvast flink gevulde CF-kaartjes opleverde.

Lees
Stories
Coca-Cola Sessions uit de startblokken.

Onze verfrissende structurele partner die in deze naam verborgen zit zorgt vanaf het seizoen '09-'10 voor 10 (tien!) extra Clubconcerten ter ondersteuning van jong (inter)nationaal talent. Op zondag 1 november mochten de Belgische beloftes annex sensaties, Customs en Waldorf, de spits afbijten.

Lees
Stories
WOMEX 2009: De Wereldmuziekwereld weer gebundeld

Womex 2009 is achter de rug. Hier volgt uw AB blog vanuit Copenhagen, eind oktober voor vijf dagen het kille epicentrum van deze warme World Music Expo.

Lees
Stories
AB Radio: Ancienne zoekt Ancien

AB Radio ging in het kader van haar 30jarig bestaan op zoek naar een muziekliefhebber die reeds al die jaren naar AB komt en daar herinneringen en anekdotes aan wilde ophalen.

Lees
Stories
Nekka-Finale: een gedurfde keuze

De teerlingen zijn geworpen, de finalisten zijn bekend! De jury maakte een gedurfde keuze die de brede muzikale perspectieven van het gezongen Nederlands etaleert.

Lees
Stories
Herbeleef ons eerbetoon aan Alan Lomax

Dit najaar organiseerde AB een eerbetoon aan de Amerikaanse etnomusicoloog Alan Lomax (1915-2002), die meer dan 60 jaar van zijn leven besteedde aan het opnemen van volksmuziek. We blikken op verschillende manieren terug op deze geslaagde concertreeks: een reportage en concerten op ABTV, de verkoop van cd’s, DVD’s en boeken in platenzaak Elektrocution en een fototentoonstelling in AB Resto.

Lees
Stories
BEDROOM COMMUNITY, op 8 november te AB, palmt onze harten in.

Over pianist NICO MUHLY als ‘Discovery Of The Year’ alsook elektronica-man BEN FROST die ons met zijn jongste plaat ‘By The Throat’ letterlijk bij de keel grijpt.

Lees
Stories

Wedstrijden

Win een duoticket voor Paul Heaton & Jacqui Abbott

The Housemartins, The Beautiful South... the hits!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Fantastic Negrito

Felle funk, duistere blues, black roots!

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor The Mavericks

The Mavericks bestaan 30 jaar en dat moet gevierd worden!

Doe mee
Wedstrijd