Feestelijke Americana Aanbieding

Carolina Chocolate Drops en Ryan Bingham & The Dead Horses nu samen in de box op 11 november!

Lees
Stories
Flip Kowlier, The Sore Losers en Turntable Dubbers op Brussel Brost

Op vraag van het Vlaams Overlegplatform voor Hoger Onderwijs Brussel – Quartier Latin nemen AB en Studio Brussel de after-parties van Brussel Brost voor hun rekening. Feesten in Brussel op woensdag 20 oktober?

Lees
Stories
Word Norway Now-reporter en reis naar het by:Larm-festival in Oslo!

Deze winter wordt anders; wijdser; extremer! AB en BOZAR zijn namelijk op zoek naar iemand (m/v) die er niet voor terugschrikt niet alleen de uiterste hoogtesferen maar evengoed de diepste hypocentra van de Noorse cultuur uit te pluizen. Ga naar alle Norway Now-activiteiten in Brussel, reis naar Oslo voor het by:Larmfestival en deel je ervaringen met de wereld.

Lees
Stories
Ieder einde is een nieuw begin

Op 7 oktober liep mijn jaar als AB-huisfotograaf 2009-2010 definitief ten einde...

Lees
Stories
Te Gek 4 is er, koop ticket en cd online

Afgelopen week werd de 4de cd van Te Gek met o.a. medewerking van Willy Willy & Isolde Lasoen, Walter De Buck & Helmut Lotti aan de pers en het publiek voorgesteld.

Lees
Stories
Nieuws van AKS feat. Selah Sue, Netsky, Arquettes en The Tellers.

Binnen enkele weken schiet een nieuwe reeks Coca-Cola Sessions uit de startblokken. En er valt héél wat nieuws te rapen.

Lees
Stories
Nieuwe huisfotograaf en expo.

Karen Vandenberghe volgt Julie Haelemeersch op als AB huisfotograaf 2010-2011.

Lees
Stories
Kükl's Onrustige 10 (of meer)

Onder de moniker Kükl (genaamd naar Björk's pre-Sugarcubes groep) gaan we maandelijks muzikaal ondergronds. Een selectie die tevens in RifRaf verschijnt.

Lees
Stories
Livestream Pendulum verpulvert ABtv record

Gisteren verpulverde Pendulum het ABtv record. De groep speelde niet enkel voor 2.000 toeschouwers in een uitverkochte AB, maar tevens voor 13.703 unieke bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Lees
Stories
Mededeling aangaande het zaalhuurconcert van de artiest Sexion d'Assaut gepland op 2 november 2010 in AB.

Naar aanleiding van het door Live Nation geplande concert van Sexion d’Assaut in de AB op 2 november 2010, wenst de AB de stand van zaken duidelijk te maken en de context te scheppen.

Lees
Stories
Een nieuwe AD voor de AB

Dirk De Clippeleir (48 jaar) wordt na een selectieprocedure van zes maanden de toekomstige algemeen directeur van AB. Hij zal vanaf maart 2011 de fakkel overnemen van Jari Demeulemeester, die eind februari 2011 op pensioen gaat en al 22 jaar aan het roer staat van de AB.

Lees
Stories
Win een duo-ticket voor een exclusieve akoestische sessie met Mintzkov!

Mintzkov zal op maandag 11 oktober een exclusieve en intieme akoestische sessie spelen in de AB Studio voor slechts 20 mensen en daar kan jij bij zijn!

Lees
Stories
De geschiedenis van de AB op ABtv!

Bekijk nu de ontstaansgeschiedenis van dit huis...

Lees
Stories
Hot Dexia Student Clubbing News!

1 extra naam werd aan de affiche toegevoegd en ook Shameboy zat deze week in onze inbox met een resem leuke nieuwtjes.

Lees
Stories
AB's avonturen op de Reeperbahn - dag 3

Op uitnodiging van het Reeperbahn showcasefestival vertoefde AB 3 dagen lang in Hamburg. Jong talent – veelal van Europese bodem - ontdekken was de boodschap. Lees hier het verslag van de slotdag.

Lees
Stories
AB's avonturen op de Reeperbahn - dag 2

And on the sixth day the lord asked me, have ye seen thy 5 Pam Griers. Yes I have.

Lees
Stories
Arquettes openen voor Brandon Flowers!

Goed nieuws voor de fans van Arquettes: zonet werd bevestigd dat zij maandag a.s. het voorprogramma verzorgen van Killers-frontman Brandon Flowers in de AB. Heb je geen ticket? Lees hier hoe je Arquettes alsnog live aan het werk kan zien.

Lees
Stories
AB's avonturen op de Reeperbahn - dag 1

Op uitnodiging van het Reeperbahn showcasefestival vertoeft AB 3 dagen lang in Hamburg. Jong talent ontdekken is de boodschap. Lees hier het verslag van dag 1.

Lees
Stories
Win duo-tickets voor Dexia Student Clubbing

Win duo-tickets voor de allereerste Dexia Student Clubbing met optredens van Vermin Twins, Stijn, Shameboy, Boemklatsch en Mumbai Science!

Lees
Stories
Masterclass songsmeden

Een paar uur voor hun concert houden Gerry De Mol en Lieven Tavernier ook een exclusieve masterclass Songschrijven in de AB Club.

Lees
Stories
Guido Belcanto en Arbeid Adelt! krijgen << REWIND ster in de Brusselse Steenstraat

Na The Kids, The Scabs, The Neon Judgement, Gorki en Raymond Van Het Groenewoud is het nu de beurt aan de koning van de smartlap en wijlen Marcel Vanthilt&#8217;s absurde rariteitenkabinet.

Lees
Stories
Tipje van de danssluier van "Songs from the Brill Building"

Dit najaar gaan Patrick Riguelle, John Terra en co toeren langs vlaamse wegen met een exquis, plezant en vooral erg dansbaar coverprogramma. Het repertoire van Songs from the Brill Building bestaat uit songpareltjes uit de fifties & sixties, 'Golden oldies' zeg maar.

Lees
Stories
ABCD: de nieuwe feature op abconcerts.be!

Queens of the Stone Age, Daan, The Black Box Revelation, Selah Sue, Iggy Pop, Channel Zero, Goldfrapp, Hooverphonic, Arno, Kings of Leon,... het is maar een kleine greep uit de artiesten die in AB een cd of dvd opnamen. Om al die officiële releases in kaart te brengen, ontwikkelden we een nieuwe feature op onze site, ABCD. Bekijk én beluister vlug het volledige overzicht!

Lees
Stories
Beeldverslag Feeërieën - Dag 5

Omdat verstilde pracht niet met woord verstoord mag worden... Omdat één beeld meer zegt dan 1000 woorden... Dit jaar de Feeërieën vooral en bovenal in beeld, elke dag een verslag van fotografencollectief Wannabes

Lees
Stories

Wedstrijden

Win tickets voor Radical Face

Doe mee met deze wedstrijd en win tickets voor Radical Face op 23.11

Doe mee
Wedstrijd
METAL MAYHEM IN AB

Win tickets voor drie metalconcerten naar keuze

Doe mee
Wedstrijd
Win een duoticket voor Le 77

Win tickets voor 'Les Bawlers' op 15.10.19

Doe mee
Wedstrijd