Onze filosofie

Onze filosofie


In 2002 introduceerde AB als eerste concertzaal het systeem van herbruikbare bekers, sindsdien zijn we op het vlak van duurzaam ondernemen nooit bij de pakken blijven zitten en is AB uitgegroeid tot de eerste culturele organisatie die in het dagelijks beheer expliciet rekening houdt met het milieu.

Ieder jaar zetten we in op een stapsgewijze verbetering op het vlak van alle milieucriteria. Daarvoor kreeg AB in 2014 als eerste culturele organisatie binnen het Brussels Gewest het Label Ecodynamische Onderneming met (het maximum van) 3 sterren toegekend.

Milieuoverwegingen vormen een essentieel onderdeel van alle beslissingen die we nemen, waar dan ook in onze werking. Een visie die we uiteraard ook doortrekken in onze horecawerking. In ons AB Café & Resto schakelden we over naar meer streek- en seizoensproducten uit een gezonde bodem. Wat oorspronkelijk donderdag veggiedag was, evolueerde naar een permanent groot aanbod van vegetarische gerechten en het permanent schrappen van rood vlees en tonijn van het menu.

AB wil haar eigen werknemers, het publiek, de artiesten en partners zo verder sensibiliseren en milieubewuste en alternatieve keuzes stimuleren.  We hopen zo een bescheiden rol te kunnen spelen in het realiseren van een noodzakelijke mentaliteitsshift die  een desastreuze klimaatverandering moet helpen afremmen.

Voor AB Café & Resto werken we o.a. samen met leveranciers De Groentelaar, Melkerhei, Noordzee, Champigros,...

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 7 juni worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.