Sinds 2014

Liveurope

Deel Tweet

Ancienne Belgique is een trots lid van het Liveurope-platform van concertzalen. Liveurope is een initiatief dat concertzalen steunt in hun inspanningen om opkomende Europese artiesten te promoten.

Het platform is een kwaliteitslabel dat wordt toegekend aan concertzalen die zich engageren tot Europese diversiteit. Liveurope heeft tot doel de programmering van jonge Europese acts op het hele continent te bevorderen en hen te helpen om een nieuw publiek te bereiken. Het Liveurope-platform, opgericht in 2014, is het eerste initiatief van dit type in Europa. 

Liveurope wordt medegefinancierd door het Creative Europe Programme en coördineert projecten zoals Above 55° (ondersteund door het Nordic Culture Fund) en Soundcat (Institut Ramon Llull) om opkomende Europese artiesten meer kansen te bieden om op tournee te gaan.

Wie zijn de leden van Liveurope? 

Liveurope is een ledenorganisatie die internationale concertzalen in heel Europa samenbrengt. Het platform wordt gecoördineerd door Ancienne Belgique, de internationaal geprezen concertzaal in het hartje van Europa: Brussel. De aangesloten concertzalen worden geselecteerd op basis van hun engagement om Europees talent te boeken, evenals hun professionele infrastructuur en internationale reputatie. 

Concertzalen die lid zijn van Liveurope:

Coördinator: Ancienne Belgique, Brussel, België

 • A38, Boedapest, Hongarije
 • L'Aéronef, Rijsel, Frankrijk
 • Sala Apolo, Barcelona, Spanje
 • Blå, Oslo, Noorwegen
 • Debaser, Stockholm, Zweden
 • FZW, Dortmund, Duitsland
 • Kino Šiška, Ljubljana, Slovenië  
 • Melkweg, Amsterdam, Nederland
 • Palác Akropolis, Praag, Tsjechische Republiek
 • Musicbox, Lissabon, Portugal
 • Rockhal, Esch-sur-Alzette, Luxemburg
 • Stodoła, Warschau, Polen
 • Santeria Toscana 31, Milaan, Italië
 • Vega, Kopenhagen, Denemarken
 • Village Underground, Londen, VK

Wat doet Ancienne Belgique in Liveurope? 

Ancienne Belgique engageert zich tot een diverse en originele concertprogrammering, vooral met opkomend talent. We stellen alles in het werk om de beste nieuwe buitenlandse artiesten te ontdekken en naar ons publiek te brengen. 

Wat betekent het label ‘Liveurope’? 

Alle concerten die het label ‘Supported by Liveurope’ dragen, zijn opkomende internationale acts, zorgvuldig geselecteerd door onze interne programmeringsteams. Dit zijn concerten van artiesten die nog maar hun eerste stappen in hun professionele muziekcarrière zetten, maar ontegensprekelijk het potentieel hebben om internationaal succes te boeken. Hun concert in onze zaal versterkt hun zichtbaarheid en reputatie in het internationale muziekcircuit. Dit helpt artiesten om hun carrière op een hoger niveau te tillen.

Wat is het Creative Europe Programme? 

Het Creative Europe Programme van de Europese Unie heeft tot doel de Europese culturele, creatieve en audiovisuele sectoren te ondersteunen. Liveurope, dat als een van de eerste initiatieven medegefinancierd wordt door dit programma, heeft de verantwoordelijkheid nieuwe artiesten en muziek aan te bieden aan een nieuw publiek over Europese grenzen heen, en opkomende muzikanten te ondersteunen in hun artistieke carrière.

 

 

 

Wat is Above 55°? 

Above 55° is een muziekproject dat ondersteund wordt door het Nordic Culture Fund, in het kader van het Puls-initiatief. Het heeft tot doel de zichtbaarheid en de boekingsmogelijkheden te versterken van opkomend Scandinavisch talent dat zorgvuldig wordt geselecteerd door de drie Scandinavische concertzalen van Liveurope: Blå, Debaser en Vega. 

 


Surf voor meer informatie naar de website van Liveurope: http://www.liveurope.eu

Volg ons op: Instagram, Facebook, Twitter, Linkedin.

Ontdek de volgende concerten die ondersteund worden door Liveurope in onze agenda.

Lees meer Lees minder

Liveurope concerten

Liveurope nieuws

“Europe Day”: Puggy en nieuw Europees rocktalent live in de AB Club op 10 mei

Op 10 mei organiseerde AB de tweede editie van Europe Day, om de geslaagde samenwerking binnen het Liveurope-platform en de toppers uit de Europese muzikale diversiteit in de kijker te zetten.

Lees
Stories

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie