Sinds 2014

Liveurope

Deel Tweet

 

De Ancienne Belgique stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

 

Wat is Liveurope? 

Liveurope is een Europees kwaliteitslabel dat wordt toegekend aan concertzalen die in hun programmatiebeleid streven naar kwaliteit en Europese diversiteit. Liveurope wordt door de Ancienne Belgique gecoördineerd en wil meer jong Europees talent op de Europese podia krijgen om hen te helpen een nieuw publiek aan te spreken.

Hoe werkt het?

Alle deelnemende concertzalen worden aangespoord opkomend muzikaal talent uit Europa op hun programma te plaatsen en te promoten, gesteund door het ‘Creative Europe’-programma van de Europese Commissie.

Het label moet jonge artiesten steunen, hen een plaats geven in het Europese culturele landschap en hen de kans bieden een professionele muziekcarrière uit te bouwen, ook buiten de eigen landsgrenzen. Dankzij Liveurope kunnen de Ancienne Belgique en haar partners elk jaar honderden nieuwe en opwindende Europese liveoptredens promoten.

Wie doet mee? 

Naast de Ancienne Belgique scharen ook enkele van de meest populaire concertzalen op het Europese vasteland zich achter dit initiatief:

 

 

 

 

 

 

Een van de doelstellingen van het platform is om steeds meer Europese concertzalen aan te trekken, zodat Liveurope ingang vindt in zo veel mogelijk landen en steden, en bekend raakt bij een zo groot mogelijk publiek. Muziek is immers universeel en kent geen grenzen!

Wat is de rol van AB?

De Ancienne Belgique coördineert het initiatief en staat dus in voor het beheer van het netwerk van deelnemende concertzalen en voor de uitwerking van het Liveurope-label. Als concertzaal in hartje Brussel, hoofdstad van Europa, werkt de AB bovendien nauw samen met de Europese Unie om het Liveurope-label uit te werken en te promoten.

 

 

Wat volgt er nu concreet?

In het kader van Liveurope zal een reeks evenementen en promotiecampagnes op touw worden gezet, waaronder workshops en een jaarlijkse conferentie, met het oog op een sterke integratie van het nieuwe label in de Europese livemuzieksector.

Meer informatie over het Liveurope-label vind je op de gloednieuwe website, met informatie over concerten, leden en evenementen die het Liveurope-label dragen.

www.liveurope.eu

Volg ons nu al op Facebook en Twitter voor dagelijkse updates over de Liveurope-activiteiten.

Liveurope krijgt de steun van het ‘Creative Europe’-programma van de Europese Commissie.

 

Lees meer Lees minder

Liveurope concerten

Liveurope nieuws

“Europe Day”: Puggy en nieuw Europees rocktalent live in de AB Club op 10 mei

Op 10 mei organiseerde AB de tweede editie van Europe Day, om de geslaagde samenwerking binnen het Liveurope-platform en de toppers uit de Europese muzikale diversiteit in de kijker te zetten.

Lees
Stories

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel