12-15 nov

HIPHOP40

Deel Tweet

“Hip and hop is more than music
Hip is the knowledge, hop is the movement
Hip and Hop is intelligent movement
Hip hop culture is eternal.

(KRS-One, Hip Hop Lives)

Sinds het ontstaan midden jaren ‘70 is hiphop geëvolueerd van uit Jamaica overgewaaide partymuziek tot een wereldwijd verspreide socio-culturele emancipatiebeweging met vertakkingen in de kunst, mode, dans en muziek. Hiphop als stem van het Afro-Amerikaanse volk, als middel om de frustratie van het harde leven in de straten van The Bronx te verlichten, als zoektocht naar een eigen identiteit. Kortom, hiphop is meer dan gewoon muziek, hiphop is a way of life. En net daarom moet dit uitgebreid gevierd worden. Gelukkige 40ste verjaardag hiphop!

De breed geaccepteerde geboortedag van hiphop is 12 november 1974 (Universal Zulu Nation) terwijl DJ Kool Herc een jaar eerder, op 11 augustus 1973, zijn block parties startte. Onenigheid over de precieze geboortedag dus maar dat is bijzaak want hiphop vieren als wereldwijd verspreide socio-culturele emancipatiebeweging met vertakkingen in de kunst, mode, dans en muziek, dat is de hoofdzaak.

Vierdaagse concertreeks in AB – 12/11/’14 tem 15/11’14 i.s.m. LEFTO

AB pakt in samenwerking met LeFtO uit met een vierdaagse rondom de 40ste verjaardag van hiphop. Alle elementen die hiphop mee op de kaart hebben gezet –MCing, Graffiti, Breaking & turntablism – worden belicht, we grasduinen in de rijke hiphopgeschiedenis en we kijken vooruit richting de toekomst met straf Belgisch Frans- en Nederlandstalig hiphopgeweld.

LeFtO

LeFtO ademt al vele jaren hiphop en naast Studio Brussel presentator, worldwide DJ en organisator mag dit vaderlands icoon zich ook curator van de HIPHOP40-vierdaagse in AB noemen.

Sinds mensenheugenis verkondigt LeFtO de leer van hiphop in onze contreien en zijn eclectische smaak valt overal ter wereld in de smaak, van Tokyo tot Londen, over Los Angeles en Singapore tot in Rio De Janeiro. Sinds 2008 is LeFtO ook vaste waarde binnen de Worldwide movement van zijn Britse tegenhanger en homeboy Gilles Peterson (Talkin’ Loud, BBC Radio 6, Worldwide Festival, …) en met zijn wekelijkse radioshow op Stubru blaast LeFtO net als hiphop ook kaarsjes uit dit jaar, 15 stuks welteverstaan!

Lees meer Lees minder

HIPHOP40 nieuws

AB viert 40ste verjaardag van hiphop

AB pakt deze week uit met een vierdaagse rondom de 40ste verjaardag van hiphop in samenwerking met LeFtO.

Lees
Stories
AB en StuBru gaan op zoek naar de grootste hiphop-fan

Samen met StuBru gaan we op zoek naar de grootste hiphop-fan, luister op maandag 3 november naar het programma Select waar LeFtO zelve zal uitleggen hoe je die titel kunt kapen.

Lees
Wedstrijd

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel