Muzikale grenzeloosheid

Feeërieën 2015

Deel Tweet

Post classical. Folk. Wereldse klanken. Jazz. Elektronica. Prent deze thema’s alvast in je hoofd, want het is de handige rode draad die we u met veel plezier dagelijks aanreiken als namen als Bill Kouligas, Broeder Dieleman of Hamster Axis Of The One-Click Panther niet meteen een belletje doen rinkelen. Hoewel, wie dieper graaft, ziet dat net die muzikale grenzeloosheid het echte DNA van de Feeërieën anno 2015 uitmaakt. Nog nooit sloegen we zo breed onze muzikale en geografische vleugels uit.

De brede genrekeuze onderschrijft dit en tegelijkertijd worden volop muzikale muurtjes gesloopt en overwachte muzikale huwelijken aangegaan. Zo combineert PAN avant garde en sound art met techno, jungle en hip hop. Het kan. Echo Collective - het strijkerscollectief achter A Winged Victory For The Sullen – herwerkte op vraag van AB Burzum’s black metal klassieker ‘Dauði Baldrs’. dEUS-opperhoofd Tom Barman gaat in zee met saxofonist Robin Verheyen wat ruikt naar New Yorkse grootstadsjazz. De Franse multi-instrumentaliste Colleen combineert dan weer haar geliefde barokinstrument - de viola de gamba – met elektronica. En zowel Batida als Ibibio Sound Machine combineren hedendaagse elektronica/dance respectievelijk met hun Angolese of Nigeriaanse roots. Muzikale grenzeloosheid troef met andere woorden.

Artiesten die hun thuisstad inwisselen, lijken ook makkelijker muzikale grenzen te doen vervagen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat PAN labeleigenaar Bill Kouligas verkaste van Griekenland en Berlijn als uitvalsbasis heeft. Batida werd geboren in Angola, maar groeide op in de buitenwijken van Lissabon. De Belgische saxofonist Robin Verheyen (zie: TaxiWars) opereert de jongste jaren dan weer vanuit New York en toetert zich zo de hoogste regionen in. Christina Vantzou (die tevens Griekse roots heeft maar jaren in de US leefde) beschouwt Brussel inmiddels als haar thuisstad.

Tok tok. Wie is daar? ‘De thema’s-per-dag’ zowaar!

Maandag 24 augustus staat hedendaagse klassieke muziek centraal. Christina Vantzou presenteert in avant première haar nieuwe album ‘N°3’ met 17-koppig orkest, Colleen tokkelt met trots op haar viola de gamba en Echo Collective ‘ver-klassiek-iseerde’ een album van de Noorse black metal legende Burzum.

Hedendaagse folk van Chicago tot Zeeuws-Vlaanderen is het centrale thema op dinsdag 25 augustus. Revelaties Ryley Walker en Daniel Knox vertegenwoordigen Chicago en Broeder Dieleman wordt zowaar de Nederlandse Bonnie ‘Prince’ Billie genoemd.

Woensdag 26 augustus heersen Vernieuwende Opzwepende Wereldse Klanken en palmt het superbe Soundway Records het park in met Nigeriaanse en Angolese elektronische beats.

Jazz op het scherpst van de snee is de rode draad op donderdag 27 augustus. Zowel TaxiWars (het jongste jazzproject van Tom Barman) als Hamster Axis Of The One-Click Panther serveren ons heerlijke grootstadsjazz.

Vrijdag 28 augustus tot slot staat het Berlijnse PAN label in de kijker. Of hoe dansbaarheid en avant garde hand in hand kunnen gaan.

Nog tot slot(ter): wees lief voor de bomen. Ze genieten volop mee van deze heerlijke klanken.

Met de steun van de volgende partners:

 

Artsen Zonder Grenzen

AB zet haar schouders onder Artsen Zonder Grenzen en zal tot eind augustus geld inzamelen om het noodhulpfonds te steunen. Zo helpt u hen medische noodhulp te bieden aan mensen overal ter wereld en haar hulpprogramma’s uit te breiden. Je zal het team van AZG ontmoeten op Boterhammen in het Park. Loop zeker eens langs hun chalet of denk aan iets groot of klein voor in de collectebus.

 

foodtrucks

Foodtrucks

Nieuw dit jaar zijn de foodtrucks! Het Warandepark wordt tijdens Feerieeën een klein openluchtrestaurant met een aantal mobiele keukentjes.

Combineer je muzikale avond uit met originele en kwaliteitsvolle gastronomie op locatie!
Op het menu: street food uit Thailand, lekkernijen uit Italië en een ruime keuze aan veggie gerechten. Je kan de foodtrucks vinden op de Koningsstraat voor de trappen van Bozar.

 

 

Lees meer Lees minder

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie