vanaf 2018

Braindance

Deel Tweet

Braindance, dat is de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts.

Replex Records, het iconische label van Aphex Twin, riep eind jaren ‘90 de term ‘braindance’ in het leven om de muziek op het label te omschrijven. ‘Braindance is the genre that encompasses the best elements of all genres, e.g. traditional, classical, electronic music, popular, modern, industrial, ambient, hip-hop, electro, house, techno, breakbeat, hardcore, ragga, garage, drum and bass, etc’ luidde het.

 

 

Met een knipoog naar dit toonaangevende label halen we onder deze noemer vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende electronica acts naar AB club. We combineren de uitbundige sfeer van de befaamde Boiler Room Sessions met gevestigde waarden uit de scene gaande van lofi house, tot IDM, techno en drum ’n bass. Braindance is dé eerste halte bij uitstek voor een nachtje Brussel en voor mind-blowing muzikale ontdekkingen. Zo speelde Ross From Friends één van zijn eerste Belgische live sets onder deze noemer en passeerden ook Lanark Artefax en Leon Vynehall de revue.

 

Lees meer Lees minder

Braindance concerten

Braindance nieuws

Braindance: Borokov Borokov

Maak kennis met Borokov Borokov!

Lees
Stories
Braindance: Iglooghost

Maak kennis met Iglooghost!

Lees
Stories
Braindance: Catnapp

Maak kennis met Catnapp!

Lees
Stories
AB lanceert gloednieuwe concertreeks ‘Braindance’

Braindance is de heilige drievuldigheid van vooruitstrevende dj’s, bedroom producers en vernieuwende live electronica acts.

Lees
Playlist

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Wij zijn zeer bezorgd over de situatie en willen mee onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de indijking van het virus. Tot en met 3 mei worden alle concerten opgeschort en waar mogelijk verplaatst.