28ste editie!

Boterhammen in het Park 2017

Deel Tweet

Jawel, 28ste keer al en we hebben het maar weer eens voor u opgezocht: 28 is ook ‘het aantal normale menselijke tanden en kiezen, exclusief de verstandskiezen’! Dank u Wikipedia, dat verdient een podium, want monden vallen nu open van verbazing en de stapel Boterhammen In Het Park staat dan gelukkig klaar.

Dat alles dus weer als GRATIS FESTIVAL in de laatste week van de zomervakantie, van maandagmiddag 21 tot en met vrijdagmiddag 25 augustus, telkens tussen 12 en 14 uur, op die bekoorlijke kiosk in het WARANDEPARK, Hartje BRUSSEL, net boven het Centraal Station, tussen de metrohaltes Park en Kunst/Wet, en de AB alias Ancienne Belgique bijt zich weer vast in de organisatie.

Gratis boterhambon

Geen Boterhammen in het Park zonder lekkere broodjes en een fris drankje. Ook tijdens deze editie trakteren Président, De Standaard en AB je dagelijks op Broodjes Plezier met overheerlijke Président kaas.

Coca-Cola voorziet bij elke boterham een fris drankje. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 augustus vind je elke dag een gratis boterhambon terug in De Standaard.

 

 

 

Goed doel: Hongersnood 12-12

Meer dan 1 miljoen kinderen in Zuid-Soedan, Jemen, Somalië en Nigeria lijdt honger. De lidorganisaties van het Consortium 12-12 (o.a. Unicef, Dokters van de Wereld en Oxfam) zijn aanwezig in de getroffen landen en gooien alles in de strijd om de bevolking te helpen. 

We willen als AB samen met ons publiek de actie Hongersnood 12-12 mee ondersteunen.  Onze boterhammen zijn gratis dankzij Président en De Standaard. Heb je geen bon kunnen bemachtigen? Dan kan je dit jaar ook een boterham kopen op het festival. De opbrengst van de boterhammenverkoop gaat integraal naar Hongersnood 12-12. Je kan bovendien jouw bekergeld doneren ten voordele van dit goede doel of een gift achterlaten in de collectebussen op het festivalterrein.

Samen kunnen we het verschil maken, samen werken we aan #ABetterworld.

“Met de Ancienne Belgique mogen samenwerken is voor ons een hele eer. Gedurende enkele maanden zullen vanuit het historische hart van Brussel noten klinken voor een Betere Wereld. Echt tof dat jong en oud solidair willen zijn met #Hongersnood1212.” – Erik, directeur van Consortium 12-12

 

Met de steun van ... SABAM For Culture

Ons favoriete zomerfestival kan rekenen op de steun van SABAM For Culture. De organisatie heeft als doel de promotie, verspreiding, ontwikkeling, bescherming en verdediging van het SABAM repertoire in alle vormen, zowel in België als in het buitenland. Haar filosofie? De initiatieven die het SABAM-repertoire in de verf zetten ondersteunen. SABAM For Culture ondersteunt ook evenementen in het buitenland om zo het SABAM repertoire in de bloemetjes te zetten en zijn bekendheid te vergroten. 

 

Ook ONE is aanwezig op het festivalterrein

ONE is een internationale organisatie met bijna acht miljoen leden over de hele wereld, mede-opgericht door Bono. Wij voeren campagnes en lobbyen om extreme armoede en vermijdbare ziektes uit de wereld te helpen. ONE voert vlijmscherpe grassrootscampagnes en werkt samen met politieke leiders om méér te doen in de strijd tegen aids en andere vermijdbare ziektes, méér te investeren in landbouw en voeding, en méér verantwoording af te leggen aan hun burgers en corruptie te bestrijden. De strijd tegen extreme armoede draait niet om liefdadigheid, maar om rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid. Lees meer op www.one.org.

Wij geloven dat extreme armoede en genderongelijkheid hand in hand gaan, daarom zeggen we:  “Armoede is Seksistisch”. Nergens ter wereld hebben meisjes en vrouwen dezelfde rechten als mannen en nergens is dit duidelijker dan op het vlak van onderwijs: 130 miljoen meisjes gaan vandaag niet naar school. Dit jaar voeren we campagne om te verzekeren dat leiders weten dat alle meisjes tellen - #GirlsCount. Tel met ons mee op Boterhammen in het Park en Feeërieën, of online op girlscount.one.org.

Lees meer Lees minder

Boterhammen in het Park 2017 nieuws

Live sessie: Pieter Embrechts – Zomernachten

Zomerse live sessie door Sabam For Culture, voor Boterhammen In Het Park 2017.

Lees
Stories
Live sessie: Stefan Dixon – Vir Nou

Zomerse live sessie door Sabam For Culture, voor Boterhammen In Het Park 2017.

Lees
Stories
Boterhammen In Het Park 2017: voorzieningen voor doven, slechthorenden en personen met een beperking

Tijdens Boterhammen in het Park kunnen ook doven en slechthorenden genieten van de concerten.

Lees
Stories
De Heilige Drievuldigheid van 'de Bokes'

We maken er samen een fantastische 28ste editie van!

Lees
Stories

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie