27ste editie!

Boterhammen In Het Park 2016

Deel Tweet

Oei, 27 al! Was dat ook niet de leeftijd waarop al die grote getormenteerde talenten ons verlieten: Jimi H, Jim M, Janis J, Amy W, Brian J, Kurt C…!?

Ah wel, daar doen we niet aan mee! Boterhammen In Het Park laat weer veel levenslustige goesting op jullie los: Lucky Fonz III, Brihang, De Held, Stoomboot, Martine de Kok, tot en met Eefje De Visser, naast de klasse van Het Zesde Metaal en Jan De Wilde en als ultiem survival statement: verjaardagen van Stef Bos en Johan Verminnen!

En dat alles dus weer als GRATIS FESTIVAL in de laatste week van de zomervakantie, van maandagmiddag 22 tot en met vrijdagmiddag 26 augustus, telkens tussen 12 en 14 uur, op die retrokekke kiosk in het WARANDEPARK, Hartje BRUSSEL, net boven het Centraal Station, tussen de metrohaltes Park en Kunst/Wet, in een gezonde organisatie van Ancienne Belgique alias AB.

En voor wie er toch nog niet helemaal gerust in is: dit wordt dan Boterhammen In Het Park editie 3³!

 

 

 

Gratisboterhambon

Broodje plezier

Geen Boterhammen in het Park zonder lekkere broodjes en een fris drankje. Ook tijdens deze editie zijn Président, De Standaard en AB zo gul om dagelijks te trakteren op Broodjes Plezier met overheerlijke Président kaas.

Coca-Cola voorziet bij elke boterham een fris drankje. Van maandag 22 augustus tot vrijdag 26 augustus vind je elke dag een GRATISBOTERHAMBON terug in De Standaard.

Gratisboterhambon

 

Goed doel: Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

AB geeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen een duwtje in de rug en zamelt tot het najaar geld in voor de rechten en het onthaal van mensen op de vlucht. Met een gift helpt u Vluchtelingenwerk asielzoekers opvangen en ondersteunen en hen verwelkomen met verse soep en belangrijke informatie over de asielprocedure in hun eigen moedertaal.

Je loopt het team van Vluchtelingenwerk tegen het lijf op Boterhammen In Het Park. Kom zeker eens langs hun chalet in het Warandepark en gooi je bijdrage, groot of klein, in de collectebus.

Vluchtelingenwerk Vlaanderen

 

Randanimatie: Soccer Freestyle Show

Extra animatie is er ook deze keer voor jong en minder jong, met vooral veel ritme en fenomenale traptechniek: iedere middag is er tevens plaats voor Yassine & vrienden en ze komen hun acrobatische balbeheersing en aanstekelijk enthousiasme demonsteren. Wat ze doen mag u dan ook ‘freestyle football’ noemen; niet zeker of alle Rode Duivels dit ook aankunnen!?

 

Brussel, c’est quoi ça?

USE-IT Brussels

USE-IT Brussels, de toeristische dienst voor jonge budgetreizigers, organiseert elke dag een gratis walking tour door de hoofdstad. Jongeren die in Brussel wonen nemen je mee naar de plekken die hen nauw aan het hart liggen. Geen saaie geschiedenis dus, maar een frisse duik in de stad zoals ze nu is.

Elke dag na het laatste concert in de kiosk, om 14u. Vertrek aan de USE-IT stand. Telkens 2 wandelingen per dag, in het Nederlands en/of Engels. Maximum 15 personen/wandeling. Reserveren kan niet, de eerste personen die zich na het concert aanmelden aan de USE-IT stand kunnen mee. 

USE-IT Brussels

 

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Tijdens Boterhammen In Het Park kunnen personen met een gehoorbeperking genieten van de concerten die plaatsvinden op de kiosk in het park.  We voorzien elke middag tolken Vlaamse gebarentaal die hen laten meegenieten van het Nederlandstalige lied. De doventolken worden financieel mogelijk gemaakt door Brussels Staatssecretaris  voor Gelijke Kansen Bianca Debaets.

Op het festival wordt tevens een ringleiding voorzien voor een optimale concertervaring. Een ringleiding zorgt ervoor dat personen met een hoorapparaat enkel de versterkte muziek horen zonder storende omgevingsgeluiden.

Verder voorzien we een zone vooraan aan het podium voor mensen met een beperking. Aan de infostand van AB kan assistentie gevraagd worden om gemakkelijk tot bij de gereserveerde zone te geraken. Ook is er een aangepast toilet aanwezig op het terrein.

 

Ook aanwezig op het terrein: 11.11.11

11.11.11 strijdt tegen armoede en onrechtvaardigheid. Ieder jaar voert 11.11.11 campagne, samen met 20.000 vrijwilligers, 60 lidorganisaties en partners in het Zuiden. Dit jaar schuift 11.11.11 gezondheidszorg naar voren. 1,3 miljard mensen hebben geen toegang tot gezondheidszorg. Ze hebben geen dokter, apotheker of ziekenhuis in de buurt. Laat staan dat ze die kunnen betalen. Dat is onrechtvaardig, want gezondheidszorg is een mensenrecht. Zeg samen met 11.11.11 "Santé!" op een betaalbare gezondheidszorg. Want zo vanzelfsprekend "Santé!" voor ons klinkt, zo onbereikbaar is een goede gezondheid voor miljoenen mensen in het Zuiden. Meer info: www.11.be/sante

11.11.11

 

 

Lees meer Lees minder

Boterhammen In Het Park 2016 nieuws

Feeërieën en Boterhammen In Het Park 2017: openingsuren, info en veiligheid

Nog even en het is opnieuw tijd voor Boterhammen In Het Park en Feeërieën.

Lees
Stories
De Vier Geboden van Boterhammen In Het Park

Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus vormt het Warandepark de toverachtige achtergrond voor muzikale escapades.

Lees
Stories
Steun samen met AB Vluchtelingenwerk Vlaanderen

AB geeft Vluchtelingenwerk Vlaanderen een duwtje in de rug en zamelt geld in voor de rechten en het onthaal van mensen op de vlucht.

Lees
Goed doel
Zo klinkt Boterhammen In Het Park 2016

Een selectie uit de beste Nederlandstalige muziek die we je van 22 tot 26 augustus voorschotelen in hartje Brussel.

Lees
Stories
Gezocht: vrijwilligers voor Boterhammen In Het Park en Feeërieën 2016!

Gezocht: vrijwilligers voor Boterhammen In Het Park en Feeërieën 2016!

Lees
Stories
AB presenteert Boterhammen In Het Park 2016!

Oei, 27 al! Was dat ook niet de leeftijd waarop al die grote getormenteerde talenten ons verlieten: Jimi H, Jim M, Janis J, Amy W, Brian J, Kurt C…!?

Lees
Stories

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel