26ste editie

Boterhammen In Het Park 2015

Goed doel: Artsen Zonder Grenzen

AB zet haar schouders onder Artsen Zonder Grenzen en zal tot eind augustus geld inzamelen om het noodhulpfonds te steunen. Zo helpt u hen medische noodhulp te bieden aan mensen overal ter wereld en haar hulpprogramma’s uit te breiden. Je zal het team van AZG ontmoeten op Boterhammen in het Park. Loop zeker eens langs hun chalet of denk aan iets groot of klein voor in de collectebus.

 

Kinderanimatie: Little Trouble Kids 

Iedere namiddag na de kioskoptredens om 14u ‘samen het grootste afvalorkest van Brussel maken, buitengewone klanken ontdekken, experimenteren en onderzoeken’ aldus het guitige groepje zelf.

In het voorjaar lanceerden ze al hun eerste worp zelfgemaakte instrumenten: compleet nieuw speeltuig op basis van gevonden afvalmateriaal. Nog bruikbare brol wordt dan een gitaartje of trommeltje of iets dat nu nog geen naam heeft? Maar aankomen mag en iedere middag leren we wel een liedje of deuntje of song of tune. Doen!

En in het Engels zouden ze dan zeggen: Little Trouble Kids vs the Big Rubble Heaps. Even wedden wie deze ‘battle’ wint?

http://littletroublekids.be/

http://littletroublekids.tumblr.com/

Brussel, c’est quoi ça?

USE-IT, de toeristische dienst voor jonge budgetreizigers, organiseert elke dag een gratis walking tour door de hoofdstad. Jongeren die in Brussel wonen nemen je mee naar de plekken die hen nauw aan het hart liggen. Geen saaie geschiedenisles dus, maar een frisse duik in de stad zoals ze nu is.

Elke dag na het laatste concert in de kiosk, om 14u. Vertrek aan de Use-It stand. Telkens 1 wandeling in het Nederlands en één in het Engels. Maximum 15 personen/ wandeling. Reserveren kan
niet, de eerste personen die zich na het concert aanmelden aan de Use-It stand kunnen mee.
www.use-it.be

Voorzieningen voor mensen met een beperking
Tijdens Boterhammen in het Park kunnen ook de mensen met een gehoorbeperking genieten van de concerten die plaatsvinden op de kiosk in het park. We voorzien elke middag tolken gebarentaal die hen laten meegenieten van het Nederlandstalige lied. Dit wordt mogelijk gemaakt door de Brusselse Staatssecretaris voor Gelijke Kansen.

Verder voorzien we een ruimte voor mindervaliden en is er een aangepast toilet aanwezig.

Gratisboterhambon
Geen Boterhammen in het Park zonder boterhammen en een fris drankje. Ook tijdens deze editie zijn De Standaard, Bio-Planet en AB zo gul om te trakteren op 1000 lekkere boterhammen per dag. Coca-Cola voorziet bij elke boterham een fris drankje. Van maandag 24.08 tot vrijdag 28.08 vind je elke dag een GRATISBOTERHAMBON terug in De standaard. En je kan hem hier downloaden