Agenda

 • Jazz 100 2017

  100 jaar geleden verscheen de allereerste jazzplaat: The Original Dixieland Jass Band met ‘Livery Stable Blues’. AB zet daarom één jaar lang jazz extra in de kijker. Van hedendaagse klassiekers over muzikale dwarsliggers die zich door jazz laten inspireren tot de jongste volstrekt eigenzinnige jazzgeneratie van eigen bodem.

 • Autumn Falls 2017

  Een verzameling aan te ontdekken parels naast gevestigde waarden, de hele herfst lang in ‘s lands leukste concertzalen.

 • Huis 23 Steenstraat 23

  AB heeft een living room! Zeg maar: een huiskamer. Deze gaat door het leven als ‘Huis 23’. Het cijfer 23 verwijst naar de ligging in de Steenstraat 23, boven het AB Café. Huis 23 heeft 3 Huiskamerpartners - AB, Poppunt en Muziekcentrum Vlaanderen - die er alle drie regelmatig activiteiten organiseren. Zo vinden er o.a. album listening sessions, lezingen, debatten, filmvertoningen, workshops en akoestische sessies plaats.

 • Coca-Cola Sessions Sinds 2009

  Coca-Cola Sessions, onze verfrissende structurele partner die in deze naam verborgen zit zorgt elk seizoen een aantal extra Clubconcerten ter ondersteuning van jong nationaal talent.

 • Gelukkig zijn sessies 2015-2016

  Wil je ook ‘Gelukkig zijn’? De stress van je afgooien? Nieuwe mensen ontmoeten? Kom samen zingen, in het Nederlands!

 • Liveurope Sinds 2014

  De Ancienne Belgique stelt met trots Liveurope voor, het eerste pan-Europese initiatief dat concertzalen ondersteunt bij de promotie van opkomend muzikaal talent uit Europa.

 • Lotto Late Night Sinds 2013

  Wanneer LOTTO, POPPUNT en AB de handen in elkaar slaan, weet je hoe laat het is… FEEST! Onder noemer LOTTO LATE NIGHT gooien we regelmatig de beentjes los en dat samen met een straffe portie lokaal & internationaal dj-geweld.

 • BRDCST: RUN THE JEWELS, FOREST SWORDS, THUNDERCAT, HAUSCHKA, ... 05-09.04.17

  RUN THE JEWELS – THUNDERCAT - FOREST SWORDS – HAUSCHKA - ECHO COLLECTIVE PLAYS ‘AMNESIAC’ (RADIOHEAD) - SHOBALEADER ONE (SQUAREPUSHER) - .... MORE INFO: WWW.BRDCST.BE

 • Artist In Residence Sinds 2007

  Voor artiesten die het hart van de AB veroveren, is er de warme schoot van AB Artist In Residence. Wie dit kwaliteitslabel krijgt opgeplakt, geniet van de know-how van AB om zijn carrière een zinnig duwtje in rug te geven. Voor het concertseizoen 2016-2017 nemen we Glints, Le Colisée en Stikstof aan boord en experimenteren we met label- en concertresidenties.

 • Neon 16.12.2016

  Sinds december 2015 is AB een een gloednieuw elektronisch minifestival rijker: Neon! In samenwerking met onze trouwe partner Proximus. Verwacht je aan een echte clubavond met fijne dance in een onherkenbare AB, een danceboîte met spetterende lichtshow en special effects tot in de vroege uurtjes. Een mooie nieuwe traditie om het jaar dansbaar af te sluiten. Met in 2015 Martin Solveig, The Magician, Alex Adair, Darius en Arches en voor deze 2016 editie o.a. CASSIUS Live! en CLAPTONE.

 • Autumn Falls 2016

  Een verzameling aan te ontdekken parels naast gevestigde waarden, de hele herfst lang in ‘s lands leukste concert zalen.

 • Feeërieën 2016 22-26.08.2016

  Terwijl de roep om de landsgrenzen van Europa te sluiten steeds groter wordt, plukken de Feeërieën net volop de vruchten van diezelfde grenzenloosheid. Cultuur - de duurzame en vaak ongrijpbare ziel van een volk - vaart er wel bij dat artiesten wereldwijd uitzwermen en zich laten inspireren door andere, al dan niet westerse, culturen.

 • Boterhammen In Het Park 2016 27ste editie!

  GRATIS FESTIVAL in de laatste week van de zomervakantie, van maandagmiddag 22 tot en met vrijdagmiddag 26 augustus, telkens tussen 12 en 14 uur, op die retrokekke kiosk in het WARANDEPARK, Hartje BRUSSEL.

 • De Kleine Boterhammen 2015

  De nieuwe Kleine Boterhammen zijn gesmeerd! Dit najaar ligt er een lekkere stapel Kleine Boterhammen op u te wachten met heerlijk Nederlandstalig muzikaal beleg. Dit seizoen staan er naast concerten (in de vertrouwde Music Village en in de gezellige AB Huiskamer-Huis 23) ook originele zangsessies op het menu (eveneens in Huis 23).

 • ABBota 2015 10de en laatste editie

  ABBOTA is de jaarlijkse samenwerking tussen de AB en de Botanique. Een relevante pop en rock selectie. In centrum Brussel. Downtown & haute ville over de taalgrens heen.

 • All Connected Sinds 2013

  De laatste jaren zien we steeds meer artiesten die terug gebruik maken van modulaire synthesizers waarmee ze nooit gehoorde klanken, ritmes en sferen weten te creëren.

 • Feeërieën 2015 Muzikale grenzeloosheid

  Post classical. Folk. Wereldse klanken. Jazz. Elektronica. Prent deze thema’s alvast in je hoofd, want het is de handige rode draad die we u met veel plezier dagelijks aanreiken.

 • Boterhammen In Het Park 2015 26ste editie

  Boterhammen In Het Park 2015, 26ste stevig twinkelende editie!

 • ABClubcircuit Concertseizoen 2014-2015

  AB duikt het komende feestseizoen in de koffer met het Clubcircuit voor een zeer spannende concertreeks.

 • 35 jaar/ans Ancienne Belgique Concertseizoen 2014-2015

  Deze verjaardag vieren we uit dankbaarheid voor de voorbije decennia waarin AB van een uit de kluiten gewassen jeugdclub uitgegroeid is tot één van de meest toonaangevende concertzalen ter wereld. Maar een verjaardag is vooral een goed moment om vooruit te kijken en om de krachtlijnen van de werking van AB in de verf te zetten.

 • Silence is Sexy Sinds 2011

  Silence Is Sexy focust zich op de zogenaamde (nieuwe) hedendaagse klassieke composers die in het veld van ‘popmuziek’ meer en meer opgang maken.

 • HIPHOP40 12-15 nov

  AB pakt in samenwerking met LeFtO uit met een vierdaagse rondom de 40ste verjaardag van hiphop. Alle elementen die hiphop mee op de kaart hebben gezet –MCing, Graffiti, Breaking & turntablism – worden belicht, we grasduinen in de rijke hiphopgeschiedenis en we kijken vooruit richting de toekomst met straf Belgisch Frans- en Nederlandstalig hiphopgeweld.

 • It’s a family affair Sinds 2014

  It’s a family affair: karakterlabels in de kijker. Anno ’14 bestaan ze nog steeds: onafhankelijke platenlabels met een volstrekt uitgesproken muzikale identiteit. Net door hun eigengereide en dwarse koers die ze varen, zijn ze vaak wegbereiders voor wat later iconische stijlen in (pop)muziek worden. Vernieuwers die standaardformules - waarin (pop)muziek vaak gevangen zit - nieuwe impulsen geeft, bijvijlt of zelfs radicaal herwerkt. It’s A Family Affair zet ze in de kijker.

 • Rewind Sinds 2007

  Centraal in deze reeks staan Belgische artiesten die integraal 'hun klassieker' zullen performen. Noem het een mijlpaal in hun carrière of meer zelfs: een sleutelplaat uit de Belgische popmuziek.