vr 01.12.17

Royal Thunder

+ King Hiss

Facebook event Deel Tweet

Puik songsmidschap, een straf groovende sound en een strot van gewapend beton!

WAT?
Met een duizelingwekkende vaart dondert Royal Thunder uit Atlanta, Georgia doorheen het platgewalste rocklandschap met een knoert van een classic rock meets psychedelica meets blues meets stoner-sound. Op hun derde ‘Wick’ (apr. ’17, Spinefarm Records) koppelen ze puik songsmidschap aan een kenmerkende, hard groovende sound maar het (niet zo) geheime wapen van Royal Thunder is frontmadam/bassiste Mlny Parsonz. Die klinkt met haar strot van gewapend beton als Janis Joplin op steroïden!

VOOR FANS VAN
Kylesa, Graveyard, Blues Pills, Baroness, Blood Ceremony, Kadavar, …

FUN FACT
Frontvrouw Mlny Parsonz schrijft de drang tot experimenteren met een hele resem genres in Royal Thunder’s muziek toe aan het feit dat alle leden ADHD zouden hebben.
 

KING HISS
Granieten stoner met een fenomenale strot erbovenop: King Hiss! Dit viertal klinkt als het smerige bastaardkind van Sleep en Mastodon, onstaan na een nachtje doorzakken op MDMA en whisky gevolgd door een beestachtige one night stand waar geen van beide achteraf nog iets van kan herinneren. Brachten met ‘Mastosaurus’ een kanjer van een tweede plaat uit, van het kaliber waarmee je de prut uit de oren blaast! 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Einde van Royal Thunder was subliem. Het begin vond ik ook sterk. Het midden was wat saai.
jlanssie
Gisteren naar hun optreden geweest in de AB Club. Hard rock was de verwachting, en ja het rockte hard. De drummer, Evan Diprima en bassiste/vocaliste Miny Parsonz, zorgden voor een donderende ritme sektie en lead gitarist Josh Weaver zorgde met verve voor een koninklijk gehalte. Het schaars opgekomen publiek rockte mee tot duidelijk genoegen van de Amerikanen (Atlanta, Georgia). Enige minpunt, de tamelijk korte set met 1 bisnummer van de volledige band en 1 nummertje met Miny op vocals en het vierde bandlld Will Fiore op guitar
Willem.Schaevers571022
Het geluid in de club stond te hard. Oordoppen ...een must. Knappe set. Verrassend sterke performance. Sympathieke bandleden die makkelijk een babbel komen slaan. Super !
Marc.Werbrouck688464
Locatie : like usual : Top. Sfeer : Zalig. Voorprogramma King Hiss : moet er nog zand zijn ? De Energie druipte al van het podium en dan had Royal Thunder nog hun ding te doen. Royal Thunder : Raw Energy in een perfecte mix. En, nog even een paar Dikke duimen voor de man achter het mixingpaneel : het Geluid zat TOP !!!! Waarvoor een welgemeende Dank.
superstany
Ok! Ik ben al 30+ jaar concertganger. Honderden concerten op de teller. Altijd op zoek naar muziek die mijn hart sneller doet kloppen, die mijn bloed doet koken, die me ontroerd tot op het bot, die me bang maakt en/of blij, ....... Gisteren heeft Royal Thunder al die emoties zonder waarschuwing zomaar op een anderhalf uur als een overdosis door mijn systeem gejaagd. Het zou strafbaar moeten zijn! Royal Thunder bezit de oerkracht. Dit concert kan ik nooit meer vergeten. Ik wil nog Royal Thunder asap!!!!!!
bram71
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify