vr 26.10.18

Red Brut - Köhn

Facebook event Deel Tweet

Nederlands - Belgische avond met lofi, tapecollages en analoge synthklanken

Red Brut is het alter ego van de Nederlandse Marijn Verbiesen die we kennen als 1/3e van Sweat Tongue of de helft van JSCA (speelden in 2016 in AB Salon). Van deze geluidskunstenares verscheen zopas haar debuutalbum op KRAAK. Op de plaat vinden we een verzameling prachtige lofi tapecollages die zowel doet denken aan de vroege musique concrète als aan de Finse psych folkscene van de vroege jaren 2000.

Verbiesen benadert haar muziek erg intuïtief en ze kan gerust als een outsider artist beschouwd worden.

Köhn, éénmansproject van Jürgen De Blonde, is al jaren een van de belangrijkste Belgische experimentele elektronica-artiesten. Zijn werk verschijnt op labels als Western Vinyl, Deep Distance, Sloow Tapes, SicSic, Sonic Meditations, KERM, maar vooral op het Kraak-label, dat hij meer dan 20 jaar geleden mee hielp oprichten. De Blonde is een muzikale duizendpoot, hij is een van de leden van Portables, schrijft muziek voor theater, film en hedendaagse dans, maakt krakende lofi als Ed Nolbed of dromerige pop met Frambooze.

Zijn elektronisch werk kan omschreven worden als een mix van musique concrète, glitch, IDM, krautrock en hypnagogic pop.
 

Lees meer Lees minder

In de pers ‘Verbiesen accomplishes so much with so little, and the record’s humility only gives it more strength.’ Noisenotmusic

‘Red Brut’s overriding sense of calm deliberation and complete lack of ego allows us to appreciate the precision and sensitivity needed to make such refreshing, invigorating music. It’s proper art, that’s what.’ louderthanwar.com

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify