do 29.03.18

Poltrock

Facebook event Deel Tweet

Unieke Brusselse muzikant stelt nieuw album voor

De in Brussel residerende David Poltrock kennen we vooral als gevestigde muzikant en producer, maar ook van zijn vele samenwerkingen.
Onder zijn eigen naam ‘Poltrock’ maakte hij een serie instrumentale composities gaande van intieme en minimale pianostukjes over donkere en sfeervolle ambient soundscapes tot energieke elektronische club-tracks.

Centraal staat telkens een vrij uniek instrumentarium: mechanisch bewerkte piano’s (de zogenoemde ‘prepared piano’), modulaire analoge synthesizers, samplers en strijkers.
Alle tracks ontstonden tijdens nachtelijke improvisaties en jams in 'The Poltrock Palladium', de Brusselse studio waar Poltrock’s indrukwekkende collectie oude en hedendaagse elektronische instrumenten een plaats hebben. Op 29 maart 2018 komt ‘Mutes’ uit: het eerste luik van de trilogie ‘Mutes, Moods & Machines’.

David Poltrock (°1974 Poperinge) is een in Brussel gevestigde muzikant. Hij speelt vast bij de bands De Mens en Hooverphonic en is een veelgevraagd sessiemuzikant bij oa Triggerfinger, Bart Peeters, The Blackbox Revelation, Douglas Firs, Adamo, Bent Van Looij en vele anderen.
Poltrock is ook producer, componist en arrangeur en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor albums en tracks van o.a. Tom Helsen, Arid, Lois Lane, K’s Choice en vele anderen waaronder ook twee Belgische nummer 1 hits ‘Home’ (Tom Helsen) en ‘Sadness’ (Stash). Het album ‘Kompass ohne Norden’ van de Berlijnse rapper Prinz Pi – meegeschreven en geproducet door Poltrock - behaalde goud in Duitsland.  Samen met Mario Goossens schreef hij ook de filmmuziek bij 'Safety First – The Movie'.

Achter de schermen werkt hij mee aan de talentenjacht ‘The Voice Van Vlaanderen’.  Eerst is hij 2 seizoenen lang hulpcoach van Jasper Steverlinck, daarna werkt hij 2 seizoenen voor het team van Bent Van Looij.
Poltrock doceert het vak ‘Soundlab’ (Klanksynthese en Programming) aan PXL Music, de provinciale hogeschool van Limburg. In 2017 kreeg hij van zijn geboortestad Poperinge het cultureel ambassadeurschap aangeboden.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify