di 07.05.19

Outernational narratives (Europe Day Talks)

Facebook event Deel Tweet

Outernational Narratives (Europe Day Talks)

Voor de vijfde editie van Europe Day duikt Ancienne Belgique in ‘extranationale’ verhalen. Het evenement van Liveurope vormt de ideale gelegenheid om een ode te brengen aan Europa in de taal die ons eigen is: muziek en cultuur.

De verkiezingen komen met rasse schreden dichterbij. Een nieuwe kijk op de meervoudige Europese realiteit dringt zich dan ook op. Om een nieuw licht te werpen op de Europese kwesties delen artiesten, labels, media, muziekprofessionals en politici hun visie over Europa met het publiek tijdens een reeks panelgesprekken.

Na de gesprekken volgt een concert van het Turkse psychedelische compilatie Saz Power, dat talent uit alle hoeken van Europa samenbrengt en zo de nieuwe ‘extranationale’ generatie belichaamt. Nu identiteit almaar meer een gesloten gegeven wordt, zetten we een stap opzij en verkennen we het concept van meervoudige identiteiten en muzikale vrijheid.

Disclaimer:

Alle lezingen en panelgesprekken worden in het Engels gevoerd.

Extranationale verhalen / Outernational Narratives (Europe Day Talks) – 15.00 – 19.00 u.

1.     Concertzalen als voedingsbodems voor nieuw Europees talent 15.30–16.30 u.

Liveurope is gegroeid uit een uitdaging: de internationale carrière van opkomende Europese artiesten een duwtje in de rug geven. Vier jaar na de lancering kunnen we vaststellen dat de Europese steun heeft geleid tot vier keer zo veel boekingen van nieuw Europees talent in onze zalen. Wat als honderden Europese zalen kunnen delen in dit succes en tienduizenden opkomende artiesten zo hun weg vinden naar het voetlicht in alle hoeken van Europa?

2.     Turkse psychedelische rock: extranationaliteit nieuw leven in blazen 16.45 – 17.45 u.

De voorbije jaren maakte de Turkse psychedelische rockscene van de jaren 60 een heuse comeback. Een nieuwe, naar eigen zeggen ‘extranationale’ generatie haalt de oude plaatjes weer vanonder het stof en vermengd de Turkse muzikale parels van weleer met moderne grooves. Wat vertelt die tendens ons over de toekomst van de Europese muziekscene?

3.     Nieuwe Europese verhalen: een cultureel relaas 18.00 – 19.00 u.

De nakende Europese verkiezingen werpen een prangende vraag op: “Hoe kunnen we het op een vernieuwende manier over Europa hebben en de interesse van de Europese burgers weer aanwakkeren?” Door de bureaucratie te overstijgen en meer te investeren in cultuur?

Lees meer Lees minder

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify