wo 06.02.19

Odetta Hartman

+ Camille Camille

Facebook event Deel Tweet

Old rockhound? Young country soul americana roots multitalent!

Old Rockhounds Never Die’ is al het tweede album van Odetta Hartman. Niet meteen een titel die je zou associëren met een release uit 2018 door een 28-jarige. Hartman slaagt er echter in om haar op traditionele roots geënte ‘country soul’ met een ongekende frisheid te brengen.

Hartman groeide op in het New Yorkse East Village bij ouders die een pizzeria runden, haar meenamen naar experimenteel theater, poëzieavonden met Allen Ginsberg of Patti Smith én concerten in CBGB. Ze schreef haar collegethesis over etnomusicoloog Alan Lomax, en dat hoor je ook in haar muziek of bindteksten.


Voor fans van Leyla McCalla, Valerie June, Rhiannon Giddens, Karen Dalton, Bonnie ‘Prince’ Billy, Nick Cave...
In de pers Er was toen ook al dit superleuke citaat: ‘With a heart–stopping voice & wide–ranging instrumental talent, Odetta Hartman carries cowboy soul into an era where country can clash with computers, and bluegrass isn’t afraid of bass.’
AB weetje Bovenstaande wervende tekst is gebaseerd op die van bij haar allereerste, hoogst geslaagde passage in het AB Salon, september 2018.
Fun fact Veel ritmes op haar jongste cd zijn in de keuken opgenomen en dan hoor je al eens een lopende kraan als 'snaredrum’ of potten en pannen als glockenspiel, of een schaar, pepermolen, sleutels op een radiator...

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify

We gebruiken technologieën, zoals cookies, om je surfervaring makkelijker te maken, om sociale mediafuncties te bieden (zoals het vertonen van YouTubevideo’s) en om het verkeer op de website te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze website met onze vertrouwde sociale media-, en analysepartners.
Meer informatie