wo 20.06.18

Nyege Nyege Tapes - The Sound of East Africa : Talks by Otim Alpha & Leo P-Layeng

Facebook event Deel Tweet

Seizoensafsluiter met ‘Two days of supreme ass shaking music from East Africa'

NYEGE NYEGE TAPES
Het kersverse en hotste label van het moment - Nyege Nyege Tapes – komt voor één keer niet uit Berlijn, Londen of New York maar wél uit Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Nyege Nyege is het ‘Oegandees’ (of precieser: het Luganda) voor ‘the feeling of a sudden uncontrollable urge to move, shake or dance’. Precies het effect dat de muziek van Nyege Nyege-artiesten als Otim Alpha, Nihiloxica, Dj Kampire of Sound Of Sisso wil opwekken. In het Swahili klinkt de vertaling van Nyege Nyege – lees: ‘horny horny’ - zelfs nóg explicieter.

Terwijl de jongste jaren labels als Soundway, Analog Africa of Awesome Tapes From Africa in hoofdzaak reissues uitbrengen, focust Nyege Nyege zich sinds hun start in ’16 op hedendaagse outsider music uit Oost-Afrika. Tot hiertoe bracht het label een zestal releases uit die vooral een populair leven leiden op bandcamp. Daarnaast heeft het label ook een opnamestudio (Boutique Studio) en hét paradepaardje is hun jaarlijks festival Nyege Nyege Festival aan de bron van de Nijl.

Tijd dus voor een heuse tweedaagse rond Nyege Nyege Tapes dat door het label omgedoopt werd tot ‘Two days of supreme ass shaking music from East Africa’. Laat u meevoeren door een allround ervaring met de crème de la crème van artiesten van het label, DJ-sets, workshops en lezingen. Kortom: dé perfecte seizoen afsluiter!

18u00-18u30 
FROM ACHOLI WEDDINGS TO BERLIN RAVES, THE MUSICAL JOURNEY OF OTIM ALPHA
Voormalig bokskampioen Otim Alpha eert het motto ‘If you have been born you can dance’ . Hij startte ooit met het opluisteren van trouwfeesten, maar staat ondertussen op internationaal gerenommeerde festivals als Unsound (Polen). Door Damon Albarn - met wie hij al eens de affiche deelt - werd hij uitgenodigd om deel uit de maken van zijn Africa Express-project. Otim Alpha – ondertussen bijna 50 – neemt je mee op zijn wonderlijke levenstrip. Van Noord-Oegandese Acholi-trouwfeesten tot Berlijnse raves.

18h30-19h00
AFRICAN ELECTRONICS: AN AFRICAN PRODUCER'S PERSPECTIVE WITH LEO P-LAYENG
Leo P-Layeng is de vaste rechterhand/producer van Otim Alpha. Ze zijn pioniers in Acholi Electronica, een mix van traditionele Acholi-ritmes en hedendaagse electronica die te horen is op het Nyege Nyege Tapes-album van Otim Alpha. Leo P-Layeng neemt je mee op zijn tocht doorheen vernieuwende genres als Singeli, Acholi Electronics, Kuduro, Balani, Kwaito, Electro Chaabi en de mix van dat alles. Of: hoe traditionele Afrikaanse muziek hedendaagse electronica naar nieuwe hoogtes kan sturen.

Lees meer Lees minder

Video's

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify