zo 19.08.18

Nile Rodgers & Chic

Facebook event Deel Tweet

Een show vol strakke beats, funky bas en ritmische gitaarriffs

Op 19 augustus komt Nile Rodgers met zijn legendarische disco-funkband CHIC naar de Ancienne Belgique in Brussel voor een show vol strakke beats, funky bas en ritmische gitaarriffs!

CHIC werd in 1976 opgericht door Nile Rodgers en bassist Bernard Edwards. Samen namen ze drummer Tony Thompson en zangeressen Norma Jean Wright en Alfa Anderson onder de arm en zo werd CHIC geboren. De Amerikaanse band schreef geschiedenis met knallers van hits zoals ‘Le Freak’, ‘Good Times’ en ‘Everybody Dance’ tot ze besloten elk hun eigen weg uit te gaan.

Dat hield de Grammywinnende muzikale duizenpoot Nile Rodgers echter niet tegen om verder zijn stempel op het muzieklandschap te drukken. Moeiteloos weet hij alle muziekgenres en generaties te overstijgen met een ellenlang oeuvre dat hem meer dan verdiend een plaats in de geschiedenisboeken oplevert. Denk maar aan zijn legendarische samenwerkingen met onder andere David Bowie, Diana Ross en Madonna. Of recenter nog met Daft Punk, Avicii, Sigala, Disclosure and Sam Smith.

Na meer dan 40 jaar in de muziekbusiness en met meer dan 200 credits op zijn naam is de componist, arrangeur, producer en gitarist onmogelijk weg te denken uit het muzieklandschap. Niet onlogisch dus dat Nile Rodgers werd opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame (2017) en de Songwriters Hall of Fame (2016).

Sinds geruime tijd staat Nile Rodgers weer op de planken met CHIC en bewijzen ze dat hun muziek verre van dood is en nog steeds een heel breed publiek aanspreekt. Gooi die dansbenen dus maar los en smeer je stembanden, want het belooft een zwoele zomeravond te worden op 19 augustus in de Ancienne Belgique!

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Topconcert, maar zorg asap voor airco, want het was véél te warm in de zaal.
vmgeert
Super ambiance ! ... mais le son pas top ... trop fort ... et c'était une vraie fournaise ... l'AB il faudrait investir dans un airco ou une ventilation qui fonctionne !!
Benjamin728099
Supertoffe avond!! Schandalig warm en geen luchtvin de zaal. De artiesten hadden er zelf ook last van. Ik zou 2 keer nadenken als concertganger én artiest om hier nog eens naar toe te komen.
oli4ho
Fantastisch concert! Jammer van de warmte, onbegrijpelijk dat in zo'n zaal geen airco is
Eddy.Vanhove728375
Excellent un répertoire énorme ! Super soirée
julien1805
Degoutant dat er geen airco was, en de geluidsman zou gestenigd moeten worden: klank was niet goed afgeregeld (stemmen te zacht, backings veeeeel te scherp, keys nauwelijks hoorbaar,... --> misschien eens een opleiding volgen??).
roel peeters
Top act, goeie sfeer ! Jammer dat er geen airco is in de zaal is....
Geert.Robberecht728132
Ambiance de feu!!! Nile Rodgers, un grand monsieur, une grande générosité !!!
Sabine .Nélis 704648
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify