wo 20.05.15

Maaike Ouboter

Facebook event Deel Tweet

Breekbare loepzuivere liedjes

En hoe het dan ook weer dag wordt.

Ik heb je opgeschreven nadat ik je had gedroomd. Ik schreef je grote sterke armen en een kroontje op je hoofd. In de tuin schreef ik een schommel met zo’n extra lang koord. En dan eindeloos de lucht in, lekker hoog en ongestoord. En jij mag me dan duwen, tot ik bijna op de kop hang. En als ik dan naar beneden val, schrijf ik dat je me vangt. Met die grote sterke armen die ik je gegeven had […] 

Als uit het niets scoorde Maaike Ouboter ineens een enorme hit met Dat Ik Je Mis.

Jaren van observeren en alles noteren in één van haar vele notitieboekjes gingen hier echter aan vooraf. Maaike zal voor u haar boekje open doen om te zingen en te vertellen over bijzondere ervaringen uit haar eigen leven. Over de liefde en wat haar onhandigheid en warrig hoofd met haar doet. Bijzondere verhalen of gênante anekdotes uit haar grote verzameling notitieboekjes. En vooral liedjes. Over al die dingen die je tot mens maken.

Maaike Ouboter, singer-songwriter uit Amsterdam, weet met kwetsbare, kleine Nederlandse liedjes haar publiek te raken. Haar auditie met ‘Dat ik Je Mis’ voor De Beste Singer-Songwriter van Nederland zorgde voor haar doorbraak. Dit nummer bereikte binnen enkele dagen de hoogste positie van de hitlijsten in Nederland en in België. Het afgelopen jaar heeft voor Maaike vooral in het teken gestaan van nieuwe liedjes maken. Dit jaar zal het langverwachte debuutalbum van Maaike verschijnen. Nieuwe muziek waarvan ze niet kan wachten om dit te delen met haar publiek tijdens haar eerste theatertour. 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Een jongedame met een mooie stem en mooie liedjes waar er misschien hier en daar nog wat aan moet geschaafd worden maar ze kon me heel zeker bekoren.
pittafriet
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify