Dit evenement is afgelopen

Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw

Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw

Met Gabriel Rios, Bruno De Neckere, Isolde Lasoen, Neeka en Patrick Riguelle

 • Concert
 • Locatie:
  AB Theater
 • 24 januari 2016
 • 14:00 deuren
  15:00 Lieven Tavernier & vrienden

 • Organisatie:
  AB
 • Genre:
  Nederlands, Singer-songwriter

Was jij erbij? Laat ons weten hoe je het vond!

Totale waardering
(27)
Jouw waardering
Log in om jouw waardering te kunnen geven

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB-profiel? Registreer je nu.
 • herssens-eddy

  Men zegt wel eens dat rock 'n roll niet werkt in het Nederlands. Omgekeerd kan ook. De door Lieven vertolkte liederen waren hartverwarmend. De vertaalde liederen waren aardig zonder meer...

 • hiel

  Het was geweldig. Het laatste nummer zeker, niet voorbereid, over 'Vossie', Luc De Vos. De Harmonie. De nostalgie. Alleen buiten, geen 'eerste sneeuw'.

 • clemence63

  Ik zal jullie eerlijk toegeven dat dit het slechtste optreden is dat ik ooit meemaakte. Lieven is een fantastische songwriter, ik hou van zijn teksten, maar live was dit voor mij een nachtmerrie. Vocaal onbestaand, klungelig parcours, gelukkig was er nog de doventolk die mijn aandacht trok. Jammer, we waren nochtans een eind weg met de trein naar Brussel afgereisd. AB zeker onwaardig, écht teleurgesteld. AB staat voor ons voor 'kwaliteit zonder meer'. We zijn na driekwart uur droevig naar huis vertrokken om naar 'De karavaan' en 'de eerste sneeuw' te luisteren op CD. No bad feelings, maar niet goed is niet goed.

 • heyninck

  Gewoonweg prachtig! Wat een fantastische zondagmiddag.

 • Hilde.Van Hoeyland534207

  Ben fan blijf fan, is warme eenvoudige artiest met gouden stemgeluid, ontroerend mooi dit concert ook dikke proficiat aan al wie met hem op het podium stond

 • Ann.Desiron502445

  Vol emotie en ontroering, SUPER gedaan Lieven! Zeker voor herhaling vatbaar. Dikke merci

 • annvanessche

  Blij dat ik de man voor het eerst in levende lijve zag! Ben immers al fan sinds zijn debuut. Prachtige namiddag.

 • marc.michiels529931

  We vonden het een heel boeiend en geslaagd concert. Hebben ook genoten van de tolken die erin slaagden op een creatieve manier naast betekenissen ook gevoelens uit te beelden. Eén spijtige vaststelling. Jullie hadden in een mail aangekondigde dat Tavernier geflankeerd zou worden door o.m. Isolde Lasoen en Patrick Riguelle.Beiden niet gezien. Misschien waren er nog afgemelden. Had mogen gezegd worden waarom.... Misschien was het goed geweest dat men de performers vooraf (of nadien) bij naam had voorgesteld. Soms gebeurde dit occasioneel (bv. Neeka) Soms tussen neus en lippen door Lieven.

 • dj-angelus1

  Ontroerend (die kleinzoon die plots hallo opa riep, waar maak je dat nog mee) en warm en sensationeel met die plots opduikende brassband. Alle muzikanten waren meer dan de moeite, Nils De Caster en Bruno Deneckere zijn oude bekenden die in dit landje weinig gekend zijn maar m.i. zwaar onderschat worden. Mooie liedjes, spijtig dat de klank in het begin wat te wensen overliet. Een doventolk lijkt me er wat over en komt soms storend over, ik vraag me af of er daar vraag naar is, maar misschien vergis ik mij.

 • Bernard.Lazou519373

  Was de eerste keer in de AB dat we een concert bijwoonden, dat was al een belevenis en van Lieven Tavernier wisten we dat zijn optreden goed ging zijn. Jammer van de niet aanwezige aangekondigde artiesten en van Lieven zijn lumbago, hierbij veel beterschap.

 • diete.oudesluijs533908

  Overtrof zelfs mijn hoge verwachtingen, mooi samenspel, en het plezier in het samenspelen samen met toch wel de nodige weemoed van Lieven zelf, maar met zelfspot en kwinkslagen, leverde een prachtige middag op die ik niet snel zal vergeten.

 • lucvanderborght

  De klank zat soms niet goed, maar dat neemt niet weg dat dit een geslaagd concert was. Mooi, hartverwarmend en bij momenten ontroerend.

 • jeroen-deweerdt

  Wat een machtig concert gisteren van Lieven Tavernier en zijn Geen Kwaje Vrienden! Vanaf nu is ook voor mij eenzaamheid Geen Kwaje Vriend!

 • Arianne .Rupprich519931

  Aan Lieven Tavernier : U kreeg een terechte staande ovatie. Ik ga wel vaker naar concerten maar ik ben nog maar weinig zo ontroerd geweest. Ik denk dat het de combinatie is van uw stem, de prachtige beeldtaal en wie u bent. Het is van een ongeziene schoonheid. Aan de blonde doventolk met het blonde lange haar: U wist met een grote verfijning en sierlijkheid de sfeer van elk liedje te vangen. Chapeau !

 • cgal9270

  Mooi concert met een sfeer die past onder vrienden. Jammer dat Patrick Riguelle en Isolde Lasoen er niet bij waren.

 • mjose

  Het was super. 100 procent van genoten. Merci

 • krieweg

  Vond het een warm en goed optreden!!!

 • Magda.Heyvaert532728

  Supertof, een zeer gezellige zondagnamiddag, wel spijtig van de aangekondigde artiesten die er niet waren!

 • Wies.Kooken502500

  tof omdat het waarschijnlijk een van de weinige concerten is die L.Tavernier zal geven. Een beetje rommelig omdat er zoveel mensen iets te zingen hadden. Het onhandige van Lieven Tavernier heeft zeker zijn charmes maar soms toch wat te weinig kadering. Ik vond de muziek vaak te luid in verhouding tot de tekst en die is in dezer toch wel belangrijk. Toen we naar buiten gingen ontdekte ik dat het ook van de zijkant zeer waarschijnlijk goed kijken is. Volgende keer uitproberen.

 • niel-vanderwegen

  Nooit eerder zo geraakt door een live optreden, een lach en een traan... Dat samen met mijn vrouw en onze twee dochters (8&9jaar... K3 eat this!) En twee vrienden op het podium. Bedankt en tot de volgende keer!

 • sonic-euph

  Prachtig optreden (en uitstekende timing, zo op een zondagnamiddag). Ook het geluid was behoorlijk tot zeer goed. Misschien eens Acid Brass programmeren, dancerepertoire van Fairey Band

 • Dominiek.Verbist532547

  het optreden was prima maar de geluidskwaliteit en balans, waren AB onwaardig ! Ook het ontbreken van Patrick riguelle was niet ? Aangekondigd.

Video's over Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw

Met Gabriel Rios, Bruno De Neckere, Isolde Lasoen, Neeka en Patrick Riguelle

Het best verborgen talent van de Nederlandstalige singer-songwriters, Lieven Tavernier, krijgt de komende maanden alle spots op zich.
Deze sublieme songsmid heeft altijd zijn songs naar voren geschoven, onder het motto niet de maker moet in het licht staan, wel wat hij maakt.
Daar komt verandering in met EERSTE SNEEUW.
In november verscheen het gelijknamige boek met CD bij Lannoo met teksten, foto’s, liederen.
Op de bijhorende CD brengen bekende collega’s hommage aan Taverniers repertoire. Onder hen: Raymond Van Het Groenewoud, Gabriel Rios, Kris de Bruyne, Neeka, Stef Kamiel Carlens, The Bony King, Remco Campert, Patrick Riguelle, Roland, Isolde Lasoen enz.

Op 24 januari organiseert AB een exclusief concert waarin Lieven Tavernier zal aantreden geflankeerd door gastzangers Bruno De Neckere, Isolde Lasoen, Patrick Riguelle, Neeka, Melike, Eva en Kapinga Gysel en… GABRIEL RIOS ., zijn begeleidingsband De Zondaars en de 30-koppige United Brass Band.

In het putteke van de winter kan u uw hart verwarmen aan bloedmooie songs van deze levende legende.

Bij dit concert zullen er tolken Vlaamse gebarentaal ingeschakeld worden, zodat ook doven/slechthorenden voluit kunnen meegenieten.
Voor een optimaal zichtcomfort en op eenvoudig verzoek via info@abconcerts.be, reserveren we zitjes op de eerste rijen.

Nieuws over Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw

AB heeft goed nieuws voor dove en slechthorende kinderen en volwassenen Door Jotie Boone op

Voor de concerten van Kapitein Winokio, Radio Oorwoud op 17 januari en van Lieven Tavernier op 24 januari, zullen er tolken Vlaamse gebarentaal ingeschakeld worden,

Lees meer 0 reacties

Geen kwaje vrienden bij Tavernier, enkel goeie! Door Isabelle Decalonne op

Hennie Vrienten kondigde Lieven Tavernier afgelopen week tijdens zijn Radio 1 Sessie nog aan als “De grootste baas van het Nederlandstalige lied, zonder enige twijfel.”

Lees meer 0 reacties

Meer over deze artiesten

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder