zo 24.01.16

Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw

Facebook event Deel Tweet

Met Gabriel Rios, Bruno De Neckere, Isolde Lasoen, Neeka en Patrick Riguelle

Het best verborgen talent van de Nederlandstalige singer-songwriters, Lieven Tavernier, krijgt de komende maanden alle spots op zich.
Deze sublieme songsmid heeft altijd zijn songs naar voren geschoven, onder het motto niet de maker moet in het licht staan, wel wat hij maakt.
Daar komt verandering in met EERSTE SNEEUW.
In november verscheen het gelijknamige boek met CD bij Lannoo met teksten, foto’s, liederen.
Op de bijhorende CD brengen bekende collega’s hommage aan Taverniers repertoire. Onder hen: Raymond Van Het Groenewoud, Gabriel Rios, Kris de Bruyne, Neeka, Stef Kamiel Carlens, The Bony King, Remco Campert, Patrick Riguelle, Roland, Isolde Lasoen enz.

Op 24 januari organiseert AB een exclusief concert waarin Lieven Tavernier zal aantreden geflankeerd door gastzangers Bruno De Neckere, Isolde Lasoen, Patrick Riguelle, Neeka, Melike, Eva en Kapinga Gysel en… GABRIEL RIOS ., zijn begeleidingsband De Zondaars en de 30-koppige United Brass Band.

In het putteke van de winter kan u uw hart verwarmen aan bloedmooie songs van deze levende legende.

Bij dit concert zullen er tolken Vlaamse gebarentaal ingeschakeld worden, zodat ook doven/slechthorenden voluit kunnen meegenieten.
Voor een optimaal zichtcomfort en op eenvoudig verzoek via info@abconcerts.be, reserveren we zitjes op de eerste rijen.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Men zegt wel eens dat rock 'n roll niet werkt in het Nederlands. Omgekeerd kan ook. De door Lieven vertolkte liederen waren hartverwarmend. De vertaalde liederen waren aardig zonder meer...
herssens-eddy
Het was geweldig. Het laatste nummer zeker, niet voorbereid, over 'Vossie', Luc De Vos. De Harmonie. De nostalgie. Alleen buiten, geen 'eerste sneeuw'.
hiel
Ik zal jullie eerlijk toegeven dat dit het slechtste optreden is dat ik ooit meemaakte. Lieven is een fantastische songwriter, ik hou van zijn teksten, maar live was dit voor mij een nachtmerrie. Vocaal onbestaand, klungelig parcours, gelukkig was er nog de doventolk die mijn aandacht trok. Jammer, we waren nochtans een eind weg met de trein naar Brussel afgereisd. AB zeker onwaardig, écht teleurgesteld. AB staat voor ons voor 'kwaliteit zonder meer'. We zijn na driekwart uur droevig naar huis vertrokken om naar 'De karavaan' en 'de eerste sneeuw' te luisteren op CD. No bad feelings, maar niet goed is niet goed.
clemence63
Gewoonweg prachtig! Wat een fantastische zondagmiddag.
heyninck
Ben fan blijf fan, is warme eenvoudige artiest met gouden stemgeluid, ontroerend mooi dit concert ook dikke proficiat aan al wie met hem op het podium stond
Hilde.Van Hoeyland534207
Vol emotie en ontroering, SUPER gedaan Lieven! Zeker voor herhaling vatbaar. Dikke merci
Ann.Desiron502445
Blij dat ik de man voor het eerst in levende lijve zag! Ben immers al fan sinds zijn debuut. Prachtige namiddag.
annvanessche
We vonden het een heel boeiend en geslaagd concert. Hebben ook genoten van de tolken die erin slaagden op een creatieve manier naast betekenissen ook gevoelens uit te beelden. Eén spijtige vaststelling. Jullie hadden in een mail aangekondigde dat Tavernier geflankeerd zou worden door o.m. Isolde Lasoen en Patrick Riguelle.Beiden niet gezien. Misschien waren er nog afgemelden. Had mogen gezegd worden waarom.... Misschien was het goed geweest dat men de performers vooraf (of nadien) bij naam had voorgesteld. Soms gebeurde dit occasioneel (bv. Neeka) Soms tussen neus en lippen door Lieven.
marc.michiels529931
Ontroerend (die kleinzoon die plots hallo opa riep, waar maak je dat nog mee) en warm en sensationeel met die plots opduikende brassband. Alle muzikanten waren meer dan de moeite, Nils De Caster en Bruno Deneckere zijn oude bekenden die in dit landje weinig gekend zijn maar m.i. zwaar onderschat worden. Mooie liedjes, spijtig dat de klank in het begin wat te wensen overliet. Een doventolk lijkt me er wat over en komt soms storend over, ik vraag me af of er daar vraag naar is, maar misschien vergis ik mij.
dj-angelus1
Was de eerste keer in de AB dat we een concert bijwoonden, dat was al een belevenis en van Lieven Tavernier wisten we dat zijn optreden goed ging zijn. Jammer van de niet aanwezige aangekondigde artiesten en van Lieven zijn lumbago, hierbij veel beterschap.
Bernard.Lazou519373
Overtrof zelfs mijn hoge verwachtingen, mooi samenspel, en het plezier in het samenspelen samen met toch wel de nodige weemoed van Lieven zelf, maar met zelfspot en kwinkslagen, leverde een prachtige middag op die ik niet snel zal vergeten.
diete.oudesluijs533908
De klank zat soms niet goed, maar dat neemt niet weg dat dit een geslaagd concert was. Mooi, hartverwarmend en bij momenten ontroerend.
lucvanderborght
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Lieven Tavernier & Vrienden: Eerste sneeuw nieuws

AB heeft goed nieuws voor dove en slechthorende kinderen en volwassenen

Voor de concerten van Kapitein Winokio, Radio Oorwoud op 17 januari en van Lieven Tavernier op 24 januari, zullen er tolken Vlaamse gebarentaal ingeschakeld worden,

Lees
Stories
Geen kwaje vrienden bij Tavernier, enkel goeie!

Hennie Vrienten kondigde Lieven Tavernier afgelopen week tijdens zijn Radio 1 Sessie nog aan als “De grootste baas van het Nederlandstalige lied, zonder enige twijfel.”

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify