za 08.04.17

Kælan Mikla

Facebook event Deel Tweet

Zinderende Ijslandse synth punk & no wave meets nihilistische poëzie

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.


Je zou hen niet meteen associëren met befaamde punk poets als Attila The Stockbroker of John Cooper Clarke, maar toch vormt Kælan Mikla een geslaagd huwelijk tussen poetry en synth punk. Meer zelfs: ze zijn zondermeer het opwindendste wat de jongste jaren in muzikaal Ijsland is opgestaan.

Kælan Mikla bestaat uit drie vrouwen met de prachtige namen Sólveig Matthildur Kristjánsdóttir, Margrét Rósa Dóru-Harrysdóttir en Laufey Soffía. Ze schrijven superbe – voor ons onverstaanbare - IJslandse poezië waarbij ze de woorden van kleur voorzien met donkere beats, atmosferische soundscapes en ijzingwekkende cold wave. In ‘16 brachten ze hun titelloze debuut uit en in ’17 worden ze één van de ontdekkingen op BRDCST. Wedden?

Toegang is gratis volgens het principe ‘Eerst komt, eerst maalt.
Dit geldt tevens voor zij die in het bezit zijn van een Limited BRDCST Festival Pass.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify