ma 15.04.19

Joe Jackson

Facebook event Deel Tweet

Four Decade Tour!

Nog altijd een van de meest indrukwekkende rockperformers. Noem het desnoods nog maar eens new wave, maar herinner je zijn jongste cd Fast Forward en De Standaard toen: ‘4*/5... scherp gehouden... een van zijn meest voldragen albums... speelt bekwaam met pop, jazz, soul en steeds vaker ook musical... veel afwisseling en geeft het gevoel dat dit een muzikale vertelling is, vol kleur en raffinement.'

 


Voor fans van frisse hits en 'classics' als Is She Really Going Out With Him, Fools In Love, Breaking Us In Two, It's Different For Girls, Happy Loving Couples, Don't Wanna Be Like That, Beat Crazy, Steppin' Out, Slow Song... en dat al meer dan 20 cd’s lang!

AB weetje Altijd, of toch al zo’n 10 keer welkom, zelfs met zijn klassieke project.
Fun fact Joe verzorgt doorgaans zijn eigen voorprogramma!

Video's

Reacties

Het optreden was voor mij veel te luid. Hierdoor kon ik niet volop genieten. Zeker als de gitaarsolo's er aan kwamen moest ik mijn oren bedekken.
Erik.Van Vaerenbergh702541
JJ en zijn band zijn steeds toppers om van te gaan genieten. De veelzijdigheid van deze muzikant maakt het moeilijk om hem in een muzikaal vakje te duwen. Ik heb er een apart vakje voor gemaakt: JOE JACKSON. Heerlijk concert alweer. THX!
Geert.Voets518311
Vivement le prochain le concert ! que la musique est belle quand elle est servie par de grands musiciens !
Gaspy
Mja... deze geweldige muzikant al veel zien optreden in AB en elders en dit was toch één van de mindere optredens, er zat weinig lijn in zijn muzikale volgorde, van harde rock naar een halve ballade. Kan beter. Tracks uit zijn laatste (matige) cd hoeven er niet echt bij, publiek komt meestal voor de grote hits en die waren er maandagavond te weinig. Wij hij zong was wel ok. Soit blijft een topper. En wat de AB betreft die hadden ze wel echt te vol gezet met mensen een paar honderd minder binnen laten zou een letterlijke verademing betekenen.
Guido.Labaere520690
schitterend concert van begin tot einde ,zeer goede muzikanten en ook joe was in topvorm. ook een pluim voor de mensen van de ab voor de prima opvang van mijn vriend die in een rolstoel zit.
arnold.spriet556083
Optreden met zijn tweetjes gevolgd vanop de bovenste galerij (zeer goed zicht). Geweldig om een monument life aan het werk te zien. Zijn beste nummers blijven toch die uit zijn beginjaren vind ik, en daar kreeg hij ook het meeste applaus voor. Jammer dat er enkele hits van toen ontbraken, al begrijp ik dat hij ook zijn nieuwe album wilde promoten. Zijn band was best leuk, er was misschien een gitaarsolo die wat de mist in ging, maar het was dan ook een life optreden hé. En ze amuseerden zich goed op het podium en ook de "freeze act" was best hilarisch. Muziek te luid ? Wellicht wel, maar ik draag al enkele jaren oordopjes op maat en je hoort daarmee alle tonen zeer goed. Ons besluit: heerlijk avondje AB gehad!
joost_haelewyn
JJ was goed bij stem, had er zin in en werd muzikaal gesteund door een goede groep. Het album Night and Day werd mijn inziens ondergewaardeerd, de versie van Real Men kon me niet echt bekoren en geen Slow Song of Breaking Us in Two. Al bij al toch weer een mooie avond beleefd in de AB
dormifabel
Genoten, maar achteraan in de zaal toch wat de "magic van de show" gemist...
Gina.Michiels755237
Al 40 jaar fan en ook nu weer van de partij! Schitterend concert! Spijtig dat hij één song minder speelde dan enkele weken geleden in Antwerpen. Joe Jackson houdt dan ook van Antwerpen en de Antwerpenaren! Maar ja, wie niet? :)
jrjm
Rasartiest. Virtuositeit ten top. Zeer gevarieerd. Ook de band was geweldig. In het bijzonder de in de spotlight geplaatste drummer. Dik verdiend. Naar mijn gevoel wel een beetje te veel volk in de zaal. Zeer goede klank maar wel te luid.
kris-windey
Een muzikale reis doorheen 4 decennia popmuziek. Joe Jackson liet het publiek uit zijn hand smullen. En al werd het soms stil als een nummer van de laatste plaat werd aangekondigd, ook hier bewees hij nog altijd heel scherp te staan: creatief, gevarieerd en enthousiast. Twee momenten om in te kaderen: - de gelaagde opbouw van Steppin' Out waarbij een Korg drumcomputer vanonder het stof werd gehaald. - het concert sloot af met een reprise van Alchemy, waarna de bandleden 1 voor 1 het podium verlieten. Een fijne knipoog naar Kraftwerk !
fe-ke
Très bon concert...mais pas le meilleur de tout ceux que j'ai vue de Joe.... Les musiciens, et le batteur en particulier,au top....Mais pour le choix des morceaux, là j'ai une petite déception....Mon premier, Wechter en 1984, et là découverte sublime.....depuis je suis là presque à chaque fois.... Merci pour ces 40 ans de musique Monsieur Joe Jackson....
angelgab
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify