wo 24.02.16

Joanna Newsom

+ Robin Pecknold

Facebook event Deel Tweet

Harpiste met gouden stem klinkt meer dan ooit heartbreaking

‘One of the undisputed greats working in our lifetime.’
(The Guardian)

Opgelet: dit concert vindt plaats in Bozar, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel. Tickets zijn bijgevolg enkel verkrijgbaar via www.bozar.be

De keren dat Joanna Newsom ons land aandoet, zijn zeldzaam en dus te koesteren. En daar is momenteel een directe aanleiding toe. Want Newsom bracht zonet met ‘Divers’ een van dé platen van 2015 uit.  De Standaard gaf het album een zeldzame *****-recensie mee en The Guardian sprak over ‘an album of breathtaking agility’.

Hulp kreeg ze opnieuw van Steve Albini (zie ook: ‘Ys’) en ditmaal zorgde pianist Nico Muhly en David Longstreth (Dirty Projectors) voor de arrangementen. Joanna Newsom’s stem klinkt nog steeds uniek en tijdloos en blijft naar de keel grijpen. Haar liefde voor de harp deelt ze sinds kort nu ook met het instrument met ivoren toetsen.

Wie Joanna Newsom ooit aan het werk zag (in ’04, ’05, ’07 en ’12 in AB bijvoorbeeld), weet dat dat steeds een unieke ervaring is die iedereen ademloos achterlaat. Iemand een zuurstoffles bij de hand?

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Was subliem!
laurien-de-decker
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Joanna Newsom nieuws

Win duotickets voor Joanna Newsom in Bozar!

Win duotickets voor Joanna Newsom in Bozar!

Lees
Wedstrijd
Lovende woorden voor Joanna Newsom

Woensdag 24 februari presenteren AB en Bozar Joanna Newsom. We verzamelden enkele lovende woorden om jullie warm te maken voor de unieke ervaring die Joanna Newsom heet.

Lees
Stories

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify