do 04.10.18

Jaune Toujours

Facebook event Deel Tweet

Europeana: wereldse cd-voorstelling van Brussels collectief

Ticket in voorverkoop + nieuwe cd = €25 en de cd ontvang je dan op de concertavond.

Is dit mestizo of zo? Zo mag je het noemen, maar voeg er zeker ook flink wat Balkanklanken en een gezonde groove bij, geen gitaren, wel veel talen, en dus terecht de Brusselse 'present-day kick-ass roots'-trots. Hun eigen label en stal heet dan ook 'Choux de Bruxelles'. Hun muziekstijl mag dan vanaf nu dus ook gewoon Europeana genoemd worden.

Anderhalf jaar na de release van hun verzamelalbum en bijhorende box '20sth' (een carrièreoverzicht van om en bij de 20 jaar, met 8 albums) en bijna vijf jaar na hun vorige studioalbum 'ROUTES' kondigt Jaune Toujours de release van een nieuw album aan: Europeana.

Het vorige album leverde Jaune Toujours internationaal veel waardering op, met onder meer livesessies voor BBC Radio en een reeks concerten in Burkina Faso. Op deze plaat zetten de 'musiciens sans frontières' van Jaune Toujours weer een grote muzikale stap voorwaarts.

Meer van dat, dus. Of zoals al eens te lezen viel in MAD/Le Soir: 'mix de chanson française et de fanfare, d’engagement social, d’humour et de bonne humeur énergissante.'

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

JT & AB: geweldig huwelijk. Is het niet haalbaar om dit een keer of twee per jaar te doen...?? JT & AB: le marriage parfait. Peut-être on peut faire cela deux fois par an...? :-)
jack-the-ripper
Super. Trompetten met drive. Sax with vibes. Un peu de plumes. Ninoofs; Ska ska ska. Ritme, ambiance, accordeon, dumdumdum bass en drum. We liked it. Dank u wel. Merci.
Wim.Scheere733793
Jaune Toujours alweer op zijn best ! Echte rasartiesten en met enkele surprise-gasten. De spiksplinternieuwe en erg mooie liedjes werden prima gespeeld en gezongen en het enthousiaste publiek genoot ervan met volle teugen. Daarna kwamen er nog 'oudere' nummers want iedereen op en voor het podium kreeg er maar niet genoeg van. AMBIANCE à la JAUNE TOUJOURS ! ! ! Het nieuwe album zit daarbij ook nog in een groot mooi illustrerend boek: waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaw
rovanoke
G E W E L D I G !
SarahBGood
Comme d' habitude: volle gaas, alles uit de kast, super. En ze brachten daarenboven een mooie en heerlijk vormgegeven cd uit. Fijn AB dat jullie zo'n groepen nog programmeren en niet alles in handen van Live Nation hoeven te laten.
vzw-hoedgekruid
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Jaune Toujours nieuws

Ontdek de Global Sounds concerten van AB

Het nieuwe concertseizoen brengt muziek uit alle hoeken van de wereld naar AB.

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify