zo 22.09.19

Global Street Sounds / Autoloze Zondag : La Yegros + Daniel Dzidzonu + Susobrino

Facebook event Deel Tweet

Gratis en diverse streetwise world music!

GLOBAL STREET SOUNDS klinkt als werelds en 'streetwise', vanaf de namiddag in en rond AB. Wegens werken dit jaar niet in de Steenstraat, maar ook deze keer weer gratis en divers met alvast La Yegros, Daniel Dzidzonu, SUSOBRINO ... Zie hieronder voor meer over deze hotte plezante acts!

Voor het definitieve programma en uurschema consulteer je best nog eens de AB-site als het zover is. En dan snel op je fiets springen, want zondag 22 september is natuurlijk ook weer een Autoloze Zondag!

LA YEGROS

Een verkwikkende mix van folktronica en 'nu cumbia' (spreek 'nu' dan best op zijn Engels uit.) Bij de Argentijnse Mariana, alias Là Yegros, moet je zijn voor hyperplezierige, zeer dansbare klanken gebaseerd op cumbia, chamamé en andere folkinvloeden met electro-injecties. Vandaar de term folktronica. Nu is ze klaar met haar nieuwe cd 'Suelta' (verlossing). En je kent haar zeker van die 'coup de coeur de l'été': 'Viene De Mi'.

DANIEL DZIDZONU

Een ferme trompettist met roots in Togo en daar best trots op: hij zet al eens een Mobutu-muts op, of lanceert met enige scherts de slogan 'Make Africa Great Again.' Zijn zeer aanstekelijke afrobeat is echter extreem eerlijk vertolkt, in het zog van grote helden als Fela Kuti en Tony Allen, Miriam Makeba, uiteraard Hugh Masekela, Salif Keita, Mory Kanté ... Nu eindelijk klaar met zijn eerste 'volle' plaat. We verwachten veel volk voor én op het podium.

SUSOBRINO in de club binnen de 'Rebel Up! label night'

SUSOBRINO is het alter ego van de 24-jarige producer en instrumentenverzamelaar Bart Van Obbergen. Zijn Boliviaanse roots inspireerden zijn passie voor exotische klanken, in het bijzonder Zuid-Amerikaanse traditionele percussiemuziek. Zijn eigen field recordings en andere etnische muziek vermengt hij met digitale ingrediënten tot een ritmische en energieke soundtrack.

Lees meer Lees minder

Video's

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify