Glitterbeat presents Bargou 08 + King Ayisoba

Glitterbeat presents Bargou 08 + King Ayisoba

Vibrant global sounds van Ghana tot Tunesië

Video's over Glitterbeat presents Bargou 08 + King Ayisoba

Vibrant global sounds van Ghana tot Tunesië

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.

 

GLITTERBEAT
AB smeedt een heuse alliantie met één van de strafste vibrant global sounds labels van het moment: Glitterbeat. Glitterbeat imponeerde ons de jongste jaren met bijzonder spannende ‘wereldse’ albums van artiesten als o.a. Tamikrest, Bixiga 70, Noura Mint Seymali of het Turkse Gaye Su Akyol. Voor de openingsavond van BRDCST presenteren we u twee kersverse Glitterbeat signings.

BARGOU 08 (b/Tunesië)
‘****' (The Guardian)
‘A totally original sound. Rarely is a labor of love and preserving tradition so thrilling.’ (Vice)
'Het resultaat is fenomenaal, ruig en vurig. Het nieuwe post-Arabische lentegeluid van Tunesië.’ (Gonzo Circus)
‘**** - ’Targ pulls off the almost impossible – sounding both ancient and modern, traditional and cutting edge.’ (Record Collector)

Hun groepsnaam is genaamd naar een ‘vergeten plek’ en tevens één van de armste wijken van het land: Bargou, een gebied gelegen in het no mans land tussen de bergen van Noord-West Tunesië en de grens van Algerije. Bargou-frontman/zanger Nidhal Yahyaoui verbaasde er zich over dat hun cultuur nooit werd gedocumenteerd en maakte er zijn levenswerk van om deze vergeten muzikale cultuur voor de eeuwigheid vast te leggen. Het resultaat is het album ‘Targ’ dat in het voorjaar ’17 verschijnt en bijzonder opzwepend, uniek, bezwerend en dansbaar klinkt.

KING AYISOBA (Ghana)
King Ayisoba is een ster in zijn thuisland Ghana. Zijn kologo - een tweesnarige gitaar – klinkt zowel melodisch als percussief en hij beïnvloedde de muziekscène in de hoofdstad Accra door traditionele instrumenten te mengen met beats, bass en hip life (een stijl die mid jaren ’90 opkwam in Ghana en zowel elementen van hip hop als dancehall bevat). In Nederland werden zijn albums uitgebracht door The Ex-frontman Arnold de Boer die ze releasde op zijn eigenste Makkum Records. Daarop verscheen tevens de verzamelaar ‘This is Kologo Power!’dat een excellente inkijk geeft op de rijkdom van kologo-spelers in Ghana.

DJ ARNOLD DE BOER (THE EX / MAKKUM RECORDS) (Nl.)
The-Ex frontman Arnold de Boer is niet alleen de bezieler van zijn eigen solo-project Zea, maar runt tevens zijn eigenste label Makkum Records. Naast zijn eigen output, exploreert hij volop de muziekscène in Ghana met releases van o.a. King Ayisoba, Prince Buju,...

Meer over deze artiesten

Meer AB tips voor jou

 • AB Café & Resto

  Wil je van je concertavond in de AB het perfecte avondje uit maken? Eerst iets lekkers eten, iets gaan drinken vóór of na een concert? Klik hier
   

 • Plan je trip naar AB

  De meeste concerten stoppen om 22u30 zodat je nog thuis geraakt met de laatste treinen van de NMBS!

  Bekijk het overzicht van de laatste treinen of bereken jouw route naar de AB.

 • AB concertcheque

  Doe eens een concert cadeau. De AB concertcheque is dé remedie tegen cadeaustress. Bestel de AB concertcheque online.

Als eerste weten wanneer jouw favoriete artiest naar AB komt?

Voeg je laatste muzikale ontdekkingen toe aan je favoriete artiesten en krijg info à la carte!

Ga verder