wo 15.02.17

Echo Collective plays 'Amnesiac' (Radiohead)

Facebook event Deel Tweet

Radiohead’s ‘Amnesiac’ (radicaal) klassiek herwerkt

Inkom is gratis maar plaatsen zijn beperkt, dus graag tijdig reserveren!

Het klassiek geschoolde ensemble Echo Collective heeft op relatief korte tijd een mooi parcours afgelegd. Als ‘backing band’ van het neo-klassieke gezelschap A Winged Victory For The Sullen tourden ze de wereld rond en met Stars of The Lid staan ze dit najaar zowaar op de affiche van de befaamde Londense Barbican.

Recentelijk stonden ze nog op het AB-podium als strijkersensemble bij Blixa Bargeld (Einstürzende Neubauten) die liet optekenen dat hij het ensemble geweldig vond. Op vraag van AB herwerkte Echo Collective eveneens Burzum’s conceptalbum ‘Dauði Baldrs’. Zeg maar: één van de twee donkere ambient albums die de Noorse black metal legende Varg Vikernes opnam tijdens zijn meer dan 15-jarige gevangenschap. Focus Knack omschreef dit event als ‘een majestueus concert’.

Kortom: genoeg geloofsbrieven om het muzikale huwelijk tussen AB en Echo Collective te bestendigen. En dat doen we in de vorm van een concertresidentie waarbij dit ensemble het komende concertseizoen niet minder dan vier keer in AB zal optreden in Huis 23 met als orgelpunt een grande finale tijdens onze gloednieuwe voorjaars indoor festival BRDCST.

Echo Collective kreeg echter wel een opdracht mee: herwerk Radiohead’s ‘Amnesiac’ alsof het een klassiek meesterwerk is. ‘Amnesiac’ is Radiohead’s 5de album dat dateert uit ’01 en beschouwd wordt als het muzikale broertje van ‘Kid A’, een van de meest controversiële Radiohead albums.

Beschouw deze concertresidentie dan ook als een unieke kans voor het publiek om van nabij de ontwikkeling van dit commissioned piece mee te maken voor het aan het grote publiek getoond wordt. Voor Echo Collective is het een al even unieke kans om hun work in progress te delen en meteen als encores nieuw werk uit te proberen. Thom Yorke, u komt toch ook?

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Prachtig gebracht
cvlangen
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify