zo 09.04.17

Consouling Sounds presents Empusae + CHVE + Treha Sektori + Barst & Karen Willems + A-Sun Amissa + Medeamaterial (An opera by Lab.oratorium // Innerwoud + Astrid Stockman)

Facebook event Deel Tweet

BRDCST mini festival met het Gentse Consouling Sounds als curator

BRDCST is het buitengewoon indoor voorjaarsfestival van AB waarbij we inzetten op muzikale grenzeloosheid. De naam is een directe verwijzing naar de retro futuristische elektronicapop van de Engelse band Broadcast die het afgelopen decennium inspirerende albums uitbracht als ‘Haha Sound’ en ‘Noise Made By The People’. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Ons muzikale buikgevoel doet de rest.


Huislabel CONSOULING SOUNDS – BRDCST gaf dit Gentse karakterlabel vanaf de 1ste editie meteen carte blanche voor drie jaar – presenteert onder het thema ‘Ogentroost’ een indrukwekkend programma waarbij drones en donkere soundscapes centraal staan.


EMPUSAE (b)
Het one-man project van Nicolas Van Meirhaeghe – Empusae – baadt in complexiteit en surrealisme. Het klinkt als één langgerekte spannende soundscape van donkere melancholie en atmosferische ambient. Nicolas presenteert tijdens deze avond zijn nieuwe album, waarin het thema ‘Ogentroost’ uitgediept wordt.

CHVE (b)
Als CHVE bezweert Colin H. Van Eeckhout, hogepriester van het verpletterende collectief Amenra, al een tijdje solo de innerlijke demonen gewapend met een draailier, een resem loops/effecten en zijn imposante, intrigerende strot. Op zijn debuut ‘Rasa’ - gevuld met meditatieve soundscapes, drones en rituele folk -  graaft hij richting de essentie van zijn eigenste ziel.

MEDEAMATERIAL (AN OPERA BY LAB.ORATORIUM // INNERWOUD + ASTRID STOCKMAN) (b)
Pieter-Jan Van Assche - de man achter Innerwoud – schreef samen met Astrid Stockman een prachtige opera ‘Medea’. Voor BRDCST brengt hij er een speciale versie van, toegespitst op het thema ‘Ogentroost’.

TREHA SEKTORI (fr)
Het Franse Treha Sektori – het soloproject van Dehn Sora – brengt donkere, bevreemdende ambient die een geheel eigen universum creëert.

BARST & KAREN WILLEMS (b)
BARST verlaat zich op een hele rits pedalen, synthesizers, samplers, minimalistische tracks, drumcomputers en effecten. Het resultaat: een ruimtelijke, orkestrale sound. Op BRDCST combineert hij dit alles met Karen Willems, drumster/percussioniste en één van de meest intrigerende Belgische muzikanten.

A-SUN AMISSA (uk)
Het instrumentale Britse collectief A-Sun Amissa brengt zachte, atmosferische drones met melodische snaren en field recordings. Live immer intens.

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Prachtig vooral Medea !!
Filip Vanderroost
C'était juste énorme!!
shoegazer_x
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify