wo 08.05.19

CANCELLED: An Pierlé Quartet

Facebook event Deel Tweet

Cd-voorstelling met SCHNTZL!

· Tickets die online zijn aangekocht worden automatisch binnen de 30 dagen terug betaald via het betaalmiddel waarmee ze zijn aangekocht.
Indien u tickets aangekocht heeft in de ticketshop, gelieve ze terug te sturen met vermelding van uw rekeningnummer naar AB Ticketshop, Anspachlaan 110, 1000 Brussel of met de tickets even langs te komen tijdens de openingsuren van het onthaal (ma-vr 10:00 – 18:00). Indien u tickets hebt gekocht via Ticketswap, gelieve een bericht te sturen naar ticketshop@abconcerts.be met vermelding van IBAN + BIC.


Het An Pierlé Quartet met SHNTZL en Koen Gisen, ontstaan in de Gentse La Patrie studio.

Na veelvuldig samenhangen in de keuken, waar An Pierlé hen van eten voorzag, ontstond er veel zin om ook samen muziek te spelen.

Een eerste 'oefenronde' vond plaats in het Museum voor Schone Kunsten in Gent, waar An op dat moment 'Artist in Residence' was. Ze 'speelden er van muziekkampje' en het resultaat daarvan stelden ze samen voor op de museumnacht.

Koen Gisen bracht zijn vintage analoge studiomateriaal mee om deze eerste sessie voor een toevallig passerend livepubliek op te nemen. Toen besloot het viertal samen verder te gaan als het, in de simpelste jazztraditie, genaamde An Pierlé Quartet.

Pierlés composities zijn bewust compleet open gelaten om genoeg ruimte te laten voor experiment en improvisatie, maar nemen je ook bij de hand door de duidelijke vastheid en hooks in de melodieën. Gaandeweg componeert het viertal ook meer en meer nieuw materiaal samen, zoekend naar het spanningsveld tussen vastgelegde echte nummers, en een speelse maar serieuze zoektocht naar avontuurlijke muziek.

Geen gooi naar radio en vastgelegde songs, maar eerder van elk optreden een avontuur maken, de liedjes telkens weer opnieuw heruitvinden in het moment. Zin in nieuwe dingen en richtingen. Durven durven. Een work in progress met een liefde voor mooie melodieën en gezond psychedelische grooves. Veelzijdige experimentele popmuziek met een twist, van weidse en open verstildheid tot expressieve Brechtiaanse cabaret-fun over een gezonde dosis noise en trompetgeschal.

An speelt piano, zingt hemels en hels en blaast art brut trompet. Hendrik Lasure tovert de mooiste klanken uit zijn synths en speelt met ritmische loops. Casper Van de Velde is zijn verbeeldingsrijke en kleurrijke drummende zelf. Koen Gisen lijmt  als de geluidsmagiër die hij is, nu eens het geheel aan elkaar, om daarna met gekte de heilige huisjes flink te molesteren. Hij blaast zo de muziek naar de spreekwoordelijke haaien met zijn basklarinet, sax en misschien soms ook eens gitaar.

Inmiddels voorzag het Quartet een fel gesmaakte jazzy en sferische, bij momenten wilde soundtrack bij de veelgeprezen theatraal-filmische voorstelling 'Sylvia' van Fabrice Murgia voor het Théâtre National in coproductie met De Munt.

Ook werken ze aan een album, dat hier en nu wordt voorgesteld.

Lees meer Lees minder

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify