za 18.05.19

Bob Marley's Legend 35 by Rootsriders

Facebook event Deel Tweet

Tribute aan het meest succesvolle Reggae album aller tijden

De muzikanten achter Europa’s beste Bob Marley tribute keren dit voorjaar terug met LEGEND35, een hommage aan het beroemde verzamelalbum van de koning van de Reggae. Deze plaat verscheen 3 jaar na Marley’s dood maar groeide daarna uit tot wereldwijd een van de best verkochte albums allertijden, en Marley daarmee tot de onsterfelijke legende die hij bij leven eigenlijk al was geworden. Veel van zijn bekendste liedjes zijn op deze plaat terug te vinden en behoeven tot ver buiten de reggae scene nauwelijks nog introductie. Legend toont Marley’s in al zijn veelzijdigheid en glorie met nummers als I Shot The Sheriff, No Woman No Cry, Could You Be Loved, Jamming en Redemption Song.   

Hoewel Rootsriders normaal gesproken niet graag leunen op enkel Marley’s bekendste songs, kijken de bandleden er juist naar uit om in dit jubileumjaar eens een keer vooral Marley’s meest bekende liedjes ten gehore te mogen brengen: « Dit zijn stuk voor stuk fantastische liedjes van een van de grootste artiesten en songwriters aller tijden, mind you! » De band vraagt ​​Marley-fans om hun persoonlijke favoriete Marley-nummers met hen te delen op sociale media onder de hashtag #Legend35, om zo het ultieme eerbetoon samen te kunnen stellen, 35 jaar na de release van dit bestverkopende reggae-album aller tijden .

 

Rootsriders werd opgericht in 2006 om Bob Marley’s 25e sterfdag te herdenken. Een uitverkochte show in 1 van de beste popzalen van Nederland smaakte naar meer en sindsdien is de band uitgegroeid tot de beste Marley tribute van Europa (en sommigen zeggen tot ver daarbuiten). In 2013 ging de blind audition van Rootsriders zanger Mitchell Brunings bij The Voice of Holland wereldwijd viral en zorgde voor een hoop extra aandacht voor de band, inclusief enkele uitverkochte tours, samen met Mitchell uiteraard die daarna de band verliet en o.a. de hoofdrol in de officiële Marley musical vertolkte. Momenteel zijn de uit Sudan afkomstige Mo Ali, door kenners als de beste ‘Marley-inspired voice’ ter wereld beschouwd, en de Caribische Tamara Nivillac de belangrijkste zangers van de band.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Top soirée !!! un super groupe !!!
Christel.Deveuster762253
Great show !!!
marianfloridor@hotmail.com
Zalig!!!❣️
mateke
Juste génial comme d'hab ... !!
Anne.Couthier799770
Gesellig back in Time
vandendriessche-jan
Vraiment une soirée d'enfer !!! J'ai adoré !!! :)
Alexia.Cardinal785621
C'était une too soirée. Super ambiance. Excellent groupe
sylviepapegay
Bob Marley is still alive, thx Rootsriders
johan13
Super!
Peter.Singulé627233
Génial!!!
RebaJFC
Eerste optreden van de Rootsridders gezien.... fantastisch ....
Monne.Schaerlaeken571338
het was geweldig super genoten
Benny.Moens593255
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify