vr 15.03.19

Black Box Revelation

+ Mooneye

Facebook event Deel Tweet

Brussels meest energieke bluesrock duo stelt nieuw album voor!

Het concert van Black Box Revelation op 14 maart 2019 is in geen tijd helemaal uitverkocht! Om die reden beslisten Jan Paternoster en Dries Van Dijck om een tweede Brusselse show aan hun tournee toe te voegen op vrijdag 15 maart.
 

Vanaf 26 oktober ligt de langverwachte nieuwe plaat van Black Box Revelation in de rekken.

Jan Paternoster en Dries Van Dijck maakten intussen vier prachtalbums, toerden de wereld rond en verzorgden het voorprogramma voor onder meer Beady Eye, Jane’s Addiction, Iggy Pop en Seasick Steve. Maar ze werkten ook samen met producer en Queens of the Stone Age-gitarist Alain Johannes, leverden songs af voor de soundtrack van Amerikaanse series als True Blood en Sons of Anarchy, en schopten het zelfs tot bij David Letterman.

Voor hun nieuwe plaat ‘Tattooed Smiles’ bewijzen Jan en Dries eens te meer hun muzikale genialiteit met samenwerkingen met onder andere Roméo Elvis en Seasick Steve. Daarbij verliezen ze uiteraard hun onnavolgbare sound en gevoel voor old-school Amerikaanse blues niet uit het oog.

Black Box Revelation brengt opnieuw een energieke performance, met nieuw werk en hun grootste succesnummers, naar het podium van AB, op vrijdag 15 maart . Een niet te missen concert!

Tijdloze songs. Warme melodieën. Refreinen die je niet loslaten. Een gouden stem. Ziedaar het zwaarste wapentuig in het uitgebreide arsenaal van Mooneye, nom de plume van Michiel Libberecht, pas 25 maar klaar om met zijn songschrijftalent op zijn minst de Lage Landen te veroveren.  

De ‘Mooneye EP’ die vorig jaar verscheen bij het Belgische Mayway Records, was meer dan een schot voor de boeg. Libberechts okselfrisse, licht melancholische indiepop/folk sprong meteen in het oor, en vergelijkingen met Kevin Morby, Fleet Foxes én de almachtige Roy Orbison werden bovengehaald. ‘Thinking About Leaving’ schopte het tot in de populaire Spotify-playlist 'Fresh Finds' terwijl ‘This Thing’ 10 weken op de playlist van Radio 1 draaide en door radio-DJ Annemieke Schollaardt werd uitgeroepen tot A-plaat van de week op NPO Radio 2 in Nederland. 

Optredens als support van onder meer Great Lake Swimmers, Intergalactic Lovers, Chuck Prophet en Novastar maakten duidelijk dat Mooneye ook live als een magneet werkt. Libberecht en zijn strakke liveband barsten van de podiumprésence en brengen een concertzaal in geen tijd op temperatuur. 

In januari 2019 werd tijdens een spannende media-happening Mooneye met ‘Thinking About Leaving’ bekendgemaakt als winnaar van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel.  De Standaard over ‘Thinking About Leaving’ (1 februari): De song doet denken aan Vampire Weekend minus de exotiek, Novastar met meer poeier, of Beirut zonder trompetten. Noem het wat je wil: de song is spannend en feilloos afgewerkt." 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Tout simplement excellent.
olivier.trigallez538686
DEMONIAQUE!!!!
deroissart
Zoals vaak was het weer thuiskomen in de AB. Mooneye heb ik helaas moeten missen. De verwachtingen bij the Black Box werden ingelost. De eerste nummers waren nieuwe nummers, een mooie opwarming. Verder werd het een mooie mix van gekende en nieuwe nummers. De mannen hadden er zin, en het publiek ook!
Boris.Delbeke762691
Was een top avond. Als 58 jarige (en Gras pop mens) met gratis tickets via een vriend. Echt BBR een top groep. Het enthousiasme die mannen uitstralen en met de goesting ze spelen is TOP. Die beleven tenminste plezier zelf aan hun optreden ipv zoveel groepen 80% voorgekauwd is en niet mogen van afwijken en dat worden dan de toppers genoemd. Het publiek daarentegen vind ik niet meer zoals in mijn jongere jaren, dan had hele zaal staan springen op sommige nummers. Nu enkel de rijen vooraan soms. Toch in start was dat zeker merkbaar, ik stond midden zaal dus achteraan niet opgelet. Het Belgisch Talent wordt dus soms onderschat op festivals.... Voorprogramma snap ik niet die bij de 3 winnaars zat van de Nieuwe Lichting bracht niet echts iets...
Iquest
DEMAX!!
Annick.Van Son740286
MACHTIG
Justine.Janssen571913
Zoals gewoonlijk was de organisatie weer top. Wat betreft het voorprogramma, mooi maar niet echt een goed voorprogramma voor BBR. Daarvoor was het een beetje te rustig. Uiteindelijk het concert zelf, ze zijn zo goed op elkaar afgestemd, je zag dat ze er ook veel plezier in hadden en ik vond het optreden zo goed dat ik had gehoopt kaartjes te hebben voor het volgende concert dat uiteraard ook uitverkocht is.
timbuggenhout
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Black Box Revelation nieuws

Steun Kom Op Tegen Kanker, eet hotdog of koop paaseitjes!

Ook jij kan de AB Café wielerploegen voor de 1000km sponsoren door (vegetarische) hotdogs te eten en nog zo veel meer.

Lees
Goed doel
#smokefreeconcerts: binnen rocken, buiten roken

Kom op tegen Kanker deelt #smokefreeconcerts-polsbandjes uit tijdens de concerten van Black Box Revelation in AB!

Lees
Stories

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify