vr 01.03.19

Bakermat

+ Curtis Alto

Facebook event Deel Tweet

Bakermat Live

Origineel. Dat is misschien wel het allerbeste woord om Bakermat’s muziek te omschrijven. Het is in ieder geval het absolute hoofddoel voor de 26-jarige Lodewijk Fluttert uit Amsterdam. Muziek maken die nog niet bestaat. Door genres te combineren die nooit eerder samengevoegd werden, verbaast hij fans en collega’s over de hele wereld. En hoewel zijn producties zeer divers zijn is er steeds een key element aanwezig dat ze allemaal verbindt: een uitgesproken feel-good sound! Bakermat’s unieke geluid, daar word je simpelweg gelukkig van!

Al met debuutsingle “One Day (Vandaag)”, met een sample uit de wereldberoemde ‘I have a dream’-toespraak van Martin Luther King, schiet hij meteen recht in de roos. Het nummer staat in 2013 maar liefst 32 weken in de Belgische Ultrapop en ook opvolger “Zomer” wordt in datzelfde jaar een grote hit. Sindsdien bouwt hij gestaag verder aan een loyale fan base, bestaande uit jonge mensen die op zoek zijn naar iets anders dan mainstream of underground muziek. Hij is er best fier op dat hij zich met zijn muziek in de grijze zone tussen beide begeeft.


Zijn succes brengt de jonge Nederlander naar de grootste festivals ter wereld, waaronder Tomorrowland, waar hij overigens 3 jaar op rij (2014 – 2016) een eigen ‘Bakermat & Friends Stage’ host. Bakermat laste dit jaar echter een lange pauze in zijn drukke tourschema in om zich helemaal te kunnen focussen op het experimenteren met muziek. Resultaat: heel wat nieuwe happy muziek die later dit jaar uitkomt. Hij brengt de nieuwe nummers ook live naar zijn publiek, met een concert op vrijdag 1 maart in de Brusselse Ancienne Belgique. Tickets daarvoor zijn beschikbaar vanaf woensdag 5 september om 10u.

Dit concert is een coproductie van Live Nation Belgium en Tomorrowland

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Matig optreden, heeft er al betere gegeven. Decibels (zelfs met oorstoppen was het nog erg hard). Er werd ook opvallend veel gerookt in de zaal en dit stoort mij erg !
bruno-reynders
Wij waren maar net op tijd (21H), dus geen voorprogramma gezien. Na paar keer Bakermat gezien te hebben op een festival, was het nu de eerste keer in een zaal. Ik vond de locatie te krap, weinig ruimte om te dansen en veel passage. Wel op zich mooie zaal, leuk dat je gratis toiletten hebt en kastje voor eventueel je jas in te doen. Optreden vond ik de minste dat ik al gezien heb van hem. Te weinige klassiekers, teveel nieuwe popnummers die me minder konden bekoren. Vond het ook heel jammer dat hij al om 22h22 stopte, terwijl er 22h30 geprogrammeerd stond (wat ik sowieso al kort vond 1H30 in totaal). Wij zijn in totaal 3h onderweg geweest, waardoor ik achteraf gezien het niet de moeite vond. Jammer want vind sommige (oudere nummers) subliem. Bakermat is wel ideaal voor op festivals en leuk met de instrumenten live.
Evelyn.De Meyer786159
Great artist!!! I loved all the instrumentals tracks!! One of the best house&electro music concert ever!
Silvia.Solari538753
Begin en einde van de show waren zeer goed. In het middengedeelte is de show wat stilgevallen
Ruben.Van Assche787141
Mocht wel iets langer duren.
peter-ruymaekers
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify