za 14.04.18

Arto Lindsay + Kohier

Facebook event Deel Tweet

solo concert van legendarische DNA & The Lounge Lizards gitarist

Arto Lindsay staat al meer dan vier decennia op het snijvlak van muziek en kunst. Met zijn legendarische band DNA stond hij aan de wieg van de New Yorkse No Wave scene, als bandleider van de Ambitious Lovers ontwikkelde hij intense, subversieve popmuziek, met een mengeling van Amerikaanse en Braziliaanse stijlen. Met John Lurie was hij de spil bij de legendarische The Lounge Lizards en met John Zorn, Bill laswell en Anton Fier richtte hij in 1983 The Golden Palominos op. Gedurende zijn carrière heeft Lindsay samengewerkt met zowel muzikanten als met beeldende kunstenaars. De bekendste zijn Vito Acconci, Laurie Anderson, Animal Collective, Matthew Barney, Caetano Veloso en Rirkrit Tiravanija.

Jürgen de Blonde & Brecht Ameel's eerste muzikale ontmoeting was als ‘koorjongens’ voor een Hermann Nitsch orgelrecital.

Geïnspireerd door Tomita op zijn dromerigst en Bohren & der club of Gore op hun humeurigst brent Kohier met hun minimale set-up van baritone gitaar en synth een geheel eigen versie van kosmische muziek . Voor hun concert op 14 april zal het duo worden uitgebreid met drummer en improv-veteraan Dirk Wachtelaer.

http://www.lesateliersclaus.com/activities/arto-lindsay-kohier

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify