ma 28.05.18

Anna Von Hausswolff

+ Miaux

Facebook event Deel Tweet

‘Immersive noise from deepest Scandinavia ‘ – Uncut

De duistere sound en koortsige lyrics op ‘Dead Magic’, het vierde album van Anna Von Hausswolff, zijn het resultaat van een intense zoektocht naar zichzelf en de herontdekking van haar muze, het kerkorgel. De 31-jarige muzikante creëert huiverend intense songs met een spirituele ondertoon. Ze klinken als symfonische gedichten overgoten met het indrukwekkende geluid van een orgel, aangevuld met gitaar, synth en innige vocals.

‘Dead Magic’ werd grotendeels opgenomen in de Frederiks Kirke in Kopenhagen, waar het kerkorgel de hoofdrol op de plaat versierde, onder toezicht van producer Randall Dunn, die ook al achter de knoppen zat voor onder meer Sunn O))).

 


Voor fans van PJ Harvey, Soap&Skin, Chelsea Wolfe, Fever Ray, Cocteau Twins, Anna Calvi


In de pers ‘There are no half measures when it comes to Anna Von Hausswolff’s music.’- 8/10 Uncut over ‘Dead Magic’

‘Organ-playing Swede opens doors to ‘disturbance and anxiety’. Dead Magic is Hausswolff's finest work to date; a record of remarkable potency and intent.’ – **** Mojo


Video's

Reacties

She's a talented artist, but she needs to fire her current live engineer. Her set was way, way too loud. To the point you could not enjoy the music at all, even with ear plugs, and was just tiring and even painful at times. I checked the guy and he was riding the SPL limiter as close as he could. Shame on him for ruining this event.
Thomas.Jouanjean
Magnifique prestation d'Anna Von Hausswolff , c'était grandiose ! Merci l'AB !
quake
Buitengewoon fantastisch. Ik had haar nog gezien in het voorprogramma van Swans. Ik was toen meteen verkocht. Nu in deze kleine zaal was het zo overweldigend mooi. De bassen stonden net juist afgestemd om het effect maximaal te maken.
EDDY.HERMANS727645
Prachtig concert. Zoveel energie. Het geluid was enorm goed, zowel op de luide als op de stille momenten. De interactie met het publiek was geweldig. Ik ben enorm gelukkig dat ik haar daar heb gezien.
Jonathan.Brughmans581881
3de keer dat ik haar zag, en veruit het beste concert, zowel qua opbouw als qua klank (de eerste maal was in een gigantische kerk, de 2de in een iets grotere zaal) hier heb ik zowel met mijn lichaam geluisterd, dat zalig stond mee te trillen als met mijn oren: niet de minste ruis of fluittoon achteraf en dat zonder oordopjes in zo'n kleine zaal fantastische geluidstechnicus en akoestiek !
steffranck@pandora.be
Het voorprogramma was zwak maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door een Anna Von Hausswolff waar ik alleen in superlatieven over kan spreken. De bassen stonden te luid voor zo een kleine zaal maar dat is dan ook het enige punt van kritiek dat ik kan bedenken. Het was meeslepend, intens, overweldigend, interessant en adembenemend.
nevel
Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify