di 23.05.17

An Pierlé

+ La Jerôme

Facebook event Deel Tweet

Uniek orgelconcert in dé kerk van Laken!

'Het publiek reageerde extatisch. Terecht, want het was net getuige geweest van een zeer geslaagde première waarin de kleine schoonheidsfoutjes geenszins opwogen tegen het gevoel iets bijzonders te hebben beleefd. De exemplaren van 'Arches' gingen daarna als zoete broodjes van de hand. Dat je aan dit evenement van Les Nuits Botanique ook een rein zieltje overhield, was een welgekomen bonus.' (Dirk Steenhaut in Focus Knack, 13 mei 2016)

Voor de tweede engelenvlucht van An Pierlé keren we terug naar een neo-gothische setting. Deze keer trekken we naar de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken, die architect Joseph Poelaert plaatste op wandelafstand van het Koninklijk Paleis. Dit indrukwekkende gebouw, dat de Koninklijke crypte herbergt, bevat grote orgels van de hand van Van Bever, die ook de orgels in de Dominicaanse kerk installeerde waaraan An Pierlé zetelde tijdens de Nuits Botanique 2016.

Het vergt heel wat minutieuse aanpassingen om de klank optimaal te krijgen, maar het resultaat is een dramatische, overweldigende versterking voor de stem van An. Ook het koor, de grote orgels, de ritmesectie en het publiek zijn elementen die het geluid van monument uniek maken.

Dit project wordt gepresenteerd door de Botanique en de Ancienne Belgique. De twee muziekhuizen blazen zo het project ABBOTA nieuw leven in, naast het bestaande minifestival in beide zalen. Een orginele nieuwe manier van samenwerken is het organiseren van originele, unieke evenementen op interessante locaties in de hoofdstad die afwijken van de reguliere concertlocaties.

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify