wo 03.12.14

ABClubcircuit - AB @ KultuurKaffee: Jett Rebel

Facebook event Deel Tweet

De Prince van de Lage Landen debuteert in Brussel!

AB presenteert in KultuurKaffee: Jett Rebel

 

Tickets 4/8 EUR via Ticketshop Kultuurkaffee / cultuur@vub.ac.be / 02/629 23 29

KultuurKaffee – Pleinlaan 2, 1050 Brussel

Meer info via www.kultuurkaffee.be

 

Jett Rebel, ‘Formerly Known as Jelte Tuinstra’, heeft een jaar bomvol hoogtepunten achter de kiezen. Dat deze 23-jarige Nederlandse popheld momenteel hoge ogen gooit bij onze noorderburen, kunnen we zelfs bijna een understatement noemen. Tijdens zijn studie aan het conservatorium stond Jelte nog ten dienste van bands zoals Valerius en The Souldiers, maar in 2012 besloot hij onder alter ego Jett Rebel met eigen werk naar buiten te treden… Ineens ging het erg snel voor de energieke muzikant.

 

In één jaar tijd won Jett Rebel de ‘3FM Serious Talent Award 2014’, stootte hij van de kroeg moeiteloos door naar de Heineken Music Hall in Amsterdam en zegevierde hij deze zomer op maar liefst 60 festivals waaronder Pinkpop en Lowlands. Zijn single ‘On Top Of The World’ siert de soundtrack van Spiderman 2 en ook bij ons kreeg de übercatchy pophit ‘Tonight’ de nodige aandacht.

 

Hoewel hij zich live laat begeleiden door topmuzikanten, neemt Jett Rebel in de studio zelf alle arrangementen, productie en opname voor zijn rekening. Drums, bas, keyboard of gitaar, Jett draait er zijn hand niet voor om.

 

‘Venus & Mars’, een bundeling van zijn twee eerder verschenen EP’s, staat bol van catchy poppy nummers met een fikse schep soul en een streepje glam rock waarbij de invloed van idolen als Prince, Todd Rundgren en The Beach Boys om de hoek loeren. Eind dit jaar ligt Jett Rebels debuutplaat in de winkel.

 

Verwacht je in KultuurKaffee dankzij AB aan een show vol ongebreidelde energie, die zowel de Jett als de Rebel in zijn naam kracht zullen bijzetten. Deze jonge rebel is volledig klaar om ook ons land voor zich te winnen!

 

Lees meer Lees minder

Video's

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify