ma 18.03.19

AB x KU Leuven Talks

Facebook event Deel Tweet

Gender (In)Equality In Music: Fuck Quota!?

Met Rufus Kain, Stijn Van de Voorde, Ineke Daans, Chokri Mahassine, Irene Rossi, Eline Van Audenaerde, Black Mamba en Veerle Draulans.

 ‘Gender (In)Equality In Music – Fuck Quota!?’ is het eerste in een reeks debatten over actuele onderwerpen en vraagstukken. Ditmaal wordt de genderongelijkheid in de muziekindustrie onder de loep genomen. Het nut van quota’s wordt in vraag gesteld.

Het is slecht gesteld met de representatie van vrouwelijke artiesten in de muziekindustrie. Het is niet uitzonderlijk een festivalaffiche aan te treffen waarop meer dan 80 procent van de voorgestelde artiesten mannelijk is. Tijdens deze talk proberen we dit te verhelderen door te kijken naar de oorzaken en de mogelijke oplossingen. Een populaire piste is het invoeren van quota’s voor festivals, programmatiewerkingen etc. Maar is dit nuttig en wie wordt er beter van?

Het panel wordt gemodereerd door Stijn Van de Voorde en bestaat uit Eline Van Audenaerde, mede-oprichter van shesaid.so, een organisatie die vrouwen in de muziekindustrie ondersteunt, Ineke Daans, Live Strategy manager bij [PIAS], Irene Rossi, programmator van Couleur Café en Chokri Mahassine, bezieler van Pukkelpop en DJ Black Mamba

Veerle Draulans, professor sociologie aan de KU Leuven en expert ter zake, trapt de avond af met een keynote over de problematiek van genderongelijkheid. Met behulp van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek, biedt ze een antwoord. Journalist en radiomaker Rufus Kain, die een stuk schreef over het onderwerp in De Correspondent, vertelt hoe hij doorheen zijn carrière anders is gaan kijken naar het probleem.

Er wordt ruim tijd genomen voor vragen en opmerkingen uit het publiek.


Dit debat wordt in het Nederlands gevoerd en is gratis toegankelijk mits inschrijving.


 

AB x KU LEUVEN TALKS

Geïntrigeerd door de muziekwereld? Een nieuwsgierige geest?

In het voorjaar van 2019 lanceren Ancienne Belgique en KU Leuven AB x KU Leuven Talks, een gloednieuw concept dat mensen en meningen uit de muziek en het educatieve veld bij elkaar brengt.

AB x KU Leuven Talks bestaat uit een reeks debatten om je vingers bij af te likken.

Real talk. No-nonsense. Actuele onderwerpen, gelinkt aan de cultuur van AB, worden uiteengezet door een expert van KU Leuven. Relevante gasten debatteren over het thema in een vrije en ongedwongen atmosfeer. Zo komen we tot een dieper en meer genuanceerd inzicht in de grote thema’s van vandaag. 

Alle debatten zijn gratis toegankelijk mits inschrijving.

Lees meer Lees minder

Reacties

Om een reactie te plaatsen moet je aangemeld zijn.
Nog geen AB account? Registreer je hier.

Je bezoek aan AB

Mobiliteit

Onze concerten stoppen meestal om 22u30: zo geraak je nog thuis met de laatste trein!

Plan je route

Honger voor het concert?

Eet iets in ons AB Café & Resto. Smakelijk!

Reserveer je tafel

Bestel nu al je drankjetons

Zo hoef je niet aan te schuiven maar kan je meteen naar de bar.

Bestel

Fanmail

Deel je laatste muzikale ontdekkingen met ons! Zo word je als eerste op de hoogte gebracht wanneer ze naar AB komen.

Koppel Facebook Koppel Spotify