Studio

AB Studio

De AB-studio heeft sinds zijn ingebruikname in 1997 al meer dan 2000 concerten geregistreerd. De studio is volledig geïntegreerd en gelinkt met de Grote Zaal (capaciteit: 2000 toeschouwers) en de AB Club ( capaciteit: 250 toeschouwers).

De studio werd ontworpen met één doel voor ogen: het opnemen en mixen van concerten voor verschillende media en dragers : Radio, TV, YouTube, DVD, live CD’s, TV-shows, live radio-uitzendingen, directe audiostream, etc.

Kortom, wanneer een artiest graag een opname heeft van zijn of haar optreden, dan hoeven wij enkel een multikabel aan te sluiten op onze 48-sporen digitale opnamestudio...

Onze tracklist

Dit is een greep uit de artiesten die al gebruik maakten van het professionele resultaat, het gebruiksgemak en de budgetvriendelijkheid van de AB-studio:

 Massive Attack - Alanis Morissette  -  Manic Street Preachers - Stereo MC's - Simple Minds - Iggy Pop - The Cure - The Streets - Faithless - Fun Lovin' Criminals - Blondie - Basement Jaxx - Ben Folds Five - Luka Bloom - Ben Harper - Madredeus - George Clinton - dEUS  - Einsturzende Neubauten  - ...

Eenvoudig & professioneel opnemen

Geen tijdverlies met het opstellen van het materiaal (inclusief transport), installatie,  het checken van de kabels en interfacing met het PA-systeem: alles is geïntegreerd, inclusief 6 ambiance microfoons. Een show opnemen in de AB zal je geen minuut meer tijd kosten dan je gebruikelijke set up en sound check-tijd.

De link naar onze studio neemt de microfoonsignalen rechtstreeks van het podium, maar splitst ze actief om een helder en warm geluid te verzekeren. Vanaf daar worden de signalen op een harde schijf geregistreerd via kristalheldere en zeer stille Euphonix voorversterkers, zonder EQ of compressie, waarbij geen enkele optie voor de mixdown in het gedrang komt. Dit alles aan een sampling rate naar keuze.

Waarom live opnemen?

Ons state of the art opnamemateriaal in combinatie met de integratie in een fantastische concertzaal maakt van de AB-studio de perfecte keuze voor alle high end audio projecten zoals SACD, DVD-audio, live CD’s en DVD’s.

Het lage prijskaartje maakt een opname zeer interessant, zelfs al zijn er nog geen plannen in die richting. B-sides, nieuwe demo-tracks of archiveringsdoeleinden rechtvaardigen een multitrackopname.

Waar mixen?

We beschikken we over excellente mixfaciliteiten (waaronder een geautomiseerd, full recall en met surround uitgeruste Euphonix CS3000) maar hebben ervoor gezorgd dat elke multitrackrecording overal ter wereld gemixt kan worden. Daarvoor gebruiken we de high end ProTools HD Accel³ HD recorder, uitgerust met 56 simultaan analoge opnamekanalen aan een 24bit resolutie, met sampling rates tot 192 Khz.

Je multitrackopname mee naar huis te nemen, is kinderspel: ongeveer 30 minuten na de show krijg je een snelle, draagbare en herbruikbare FireWire HD. Andere back-up mogelijkheden zijn DVD, AIT, etc.

Wat met de mastertape rechten?

De AB heeft geen rechten op je opname, noch op de kopieën ervan. Zoals het voor elke studio-opname geldt, kan je je tape mee naar huis nemen vlak na het concert indien de factuur voldaan is.

Contact

Voor meer info, contacteer de studiotechnicus Stef Van Alsenoy:
e-mail: studio
tel:  +32 (0)2 548 24 15