Cet événement est terminé

The Afghan Whigs

The Afghan Whigs

Greg Dulli and co. present their new album 'In Spades'

 • Concert
 • première partie:
  Ed Harcourt
 • Lieu:
  AB Salle
 • 15 juin 2017
 • 19:00 portes - DJ Tet Turner
  20:00 Ed Harcourt
  20:45 The Afghan Whigs
  22:30 fin

 • Organisation:
  Live Nation
 • Genre:
  Rock

Vous étiez présent ? Dites-nous ce que vous en avez pensé !

Appréciation globale
(83)
Votre appréciation
Connectez-vous pour introduire votre note d'appréciation

Commentaires

Pour publier un commentaire, vous devez être connecté.
Vous n'avez pas encore de profil AB ? Inscrivez-vous maintenant..
 • madskatingcow

  Formidabel met Somethin' Hot, Arabian Heights, Matamaros, Debonair en Fountain and Fairfax als uitschieters. Nadien nog een plectrum van Greg Dulli als kers op de taart om de avond af te sluiten. Weinig roadies die hun job ernstiger nemen (en zo aanwezig zijn) dan die van The Afghan Whigs. Setlist : http://www.setlist.fm/setlist/the-afghan-whigs/2017/ancienne-belgique-brussels-belgium-3e4a1cf.html

 • gvl

  Prima concert!

 • jorn-airborn

  Derde keer dat ik ze zag en voor mij de beste keer ! Echt genoten, het kwam vlotjes binnen, klank was ook goed. Alleen wat teveel volk in de zaal en erg warm om comfortabel te kunnen genieten.

 • corpo63

  Top

 • Wats Guy

  Beste keer dat ik ze tot nu toe gezien heb. Greg Dulli heel enthousiast en bijzonder goed van stem , tesamen met 4 verschillende electrische gitaarsounds die zowel rock, bluesy als soul klinken. Veel nieuw werk maar de oude klassiekers blijven overeind met fountain and fairfax voor mij als hoogtepunt ! Ik kijk al uit naar hun volgende passage !

 • juancho

  super, maar wat kort ! juancho

 • wgilis

  Greg Dulli rules!

 • janklak

  Een topconcert! Klank perfect in orde van bij het eerste nummer, en Greg Dulli die er duidelijk zin in had en goed bij stem was. Een kwartiertje change-over is wel heel nipt om buiten te gaan roken en op terugweg ook nog bier mee te brengen...

 • sweetestsmile21

  Ik dacht bij het optreden van de Afghan Whigs: Waar ben ik nu in terecht gekomen??? Als die hard fan van Ed Harcourt sinds vele jaren kon ik deze kans om hem live te zien niet laten liggen, dus kocht ik uiteraard een ticket. Hij komt maar zelden naar ons land, deze sterk ondergewaardeerde singer songwriter. Helaas zong hij maar één oud nummer, "Until Tomorrow Then", om te eindigen, want hij had een album te promoten (niet zijn beste volgens mij). The Whigs, die ik enkel van naam kende uit de Humo (nooit op Radio 1 te horen, gelukkig ;-) , kregen van mij een kans, maar ze raakten mij geen ene seconde: geen mooie stem, geen mooie nummers en veel te veel gitaargeweld. Ook de attitude van de frontzanger stond mij totaal niet aan. Ik ga veel naar concerten en ben veel beter gewend: The Eagles, Fleetwood Mac, Leonard Cohen (RIP) of Rufus Wainwright , Calexico of The Veils: Allemaal hebben zij een veel warmer contact met het publiek en veel betere nummers. Stem, tekst én melodie moeten allemaal top zijn bij mij (uitzondering voor L.Cohen wat de stem betreft). Vandaar slechts 1 ster voor mij, dit concert. Gelukkig heb ik achteraf even kunnen praten met een charmante Ed Harcourt , die mij beloofde bij zijn volgende passage in België nummers uit mijn lievelingsalbum "Back Into The Woods" te spelen. Afspraak! :-)))) (Wanneer krijgt die eens plek in de A.B. trouwens, al is het maar in de Club???

 • mhh_lux

  Excellent concert. Loved the classic 90s tracks mixed in with latest albums. We hope Greg and band return to play again soon. Top gig!

 • phillsacer

  Fantastisch rauw concert! Ongelofelijke performance en nummers!

 • patrickdupire

  Geweldig concert, rauw, strak, niet teveel 'blablabla' tussen de nummers (wat de vaart uit een strak concert haalt). Top!!! En zeker nog even vermelden; Ed Harcourt was meer dan een goed voorprogramma; wat een veelzijdig artiest! En wat een zang!

 • streepe

  Optreden was top, helemaal af !!! Zoals ik verwachtte .. alleen die mensen die vooraan aan het balkon op de grond gaan zitten, voor de mensen op de eerste zij, en op de hoeken gaan staan en constant de mensen storen die zitten ... er is zelfs geen doorgang meer om mensen te laten passeren... heb dit al eerder laten weten, maar er wordt nog altijd niets aan gedaan .; geen security aanwezig..

 • rockeroZorro

  Grote fan van in de early nineties. vaak gezien in België, Holland en Spanje. En ik had nooit gedacht dat ze nog aan hun legendarische passage in 1999 zouden kunnen tippen, maar oh boy wat hebben ze dat gisteren met brio gedaan! even vlot, iets minder speels maar dan weer volwassener set, heerlijke versies van zowel de recente als de oudere nummers, mooi eerbetoon aan de afwezige Rosser, subliem! en ja hoor ze halen me zeker nog eens naar PKP! best band ever!

 • Koen.Peirs562746

  Top !!!

 • savantas

  Vollen bak, warm, topgig van een topband Verrassend leuk om Ooh la la van Faces ertussen te horen :)

 • annelies.verschueren

  Top! De klank was uitstekend. Jammer genoeg was het te warm in de zaal om er ten volle van te genieten..

 • timvandijck

  Wederom werden al mijn verwachtingen ingevuld. Hoe voelde minder sexy aan dan voorheen, maar de eerlijke rauwe klanken kwamen heerlijk binnen!

 • delaeter

  Concert zelf vond ik top, eerste maal dat ik ze aan het werk zag. Ik vraag mij alleen af waarom zo weinig security in zaal, ik zat boven in de salons en iedereen ging eenmaal vol gewoon op de trappen zitten....

 • jo-vandebrouck

  The Afghan Whigs waren gisteren niet zo goed als de voorbije 2 keer dat we hen aan het werk gezien hebben. De lekker rauwe, krijsende, bulderende en jankende gitaren waren er wel, maar de finesse en creativiteit van nummers als "Lost in the woods" ontbrak. Gisteren ook de minst goede versie ooit van 'Going to town" gehoord en helaas geen nummers van de 2 oudste albums. Na het incident met de filmer met flash leek Dulli er ook niet meer zo'n zin in te hebben. Dat merkte je aan de weinige interactie met het publiek (de laatste keer in het Koninklijk Circus daarentegen!!!), aan de korte outtro's en het feit dat hij maar 1 covertje gespeeld heeft (van Bonnie Raitt). Maar zelfs op een mindere dag blijven the Whigs natuurlijk steengoed en zijn er weinig bands die daaraan kunnen tippen. Leuk dat alle nummers kris-kras door mekaar gespeeld werden en dat A.W. van het ene album naar het andere sprongen, met het prachtige "Toy automatic" als (veel te kort) hoogtepunt. Jammer dat dat nummer geen lange in- of outtro heeft... Nog steeds en met voorsprong onze favoriete band!

 • erlend-van-maele5947

  wow! super! afghan whigs zijn als goeie wijn, beter met de jaren!

 • andries-veldeman

  Ik volg deze groep al van mijn 16, eerste keer moet Pukkelpop in 1994 zijn geweest. Er waren hoge verwachtingen die allemaal vlotjes werden ingelost. Natuurlijk.

 • steven-gerrard

  Goed concert, maar het blies mij niet weg zoals bij hun twee vorige passages in het Koninklijk Circus wel het geval was. Het siert de band enorm dat ze niet heel de tijd nostalgisch achteruit kijken, maar de nummers van "In Spades" lijken mij toch maar moeilijk te raken. En bovendien vind ik Jon Skibic een gitarist die minder bij The Afghan Whigs past dan dat met Rick McCollum het geval was, die voor meer soul zorgde in hun sound. Zijn drang om voortdurend classic rock solo's uit zijn mouw te schudden, werkte na een tijd een beetje storend. Ik vond het, vooral in het begin, ook redelijk luid staan, waardoor de eerste paar nummers echt als een geluidsbrij op mij insloegen (zelfs met oordoppen). Dat, en het niveau van de songs, werd gelukkig beter naar mate de avond vorderde met vanaf "Fountain & Fairfax" een heel goede finale. Wel jammer dat de band "Congregation" helemaal liet links liggen, een plaat die toch ook een pak kleppers bevat en waarvoor ik een derde van de nummers die ze gisteren brachten zo zou inruilen. Heb ze al slechter gezien (AB 1999 bijvoorbeeld), maar helaas ook al beter. Goed, maar niet spectaculair.

 • oliebol

  Top concert! Dulli en de zijnen stellen nooit teleur!

 • Miekebeezt

  We had a blast!!!!!!

 • filipvds_tienen

  Schitterend optreden! had graag nog een uurtje extra gehad

 • docteur-rut

  Concert sublime, un Greg Dulli en pleine forme et une set list parfaite! Seul petit bémol, prestation de l'excellent Ed Harcourt trop courte!

 • toro73

  Schitterend! Iedereen had er duidelijk zin in. Hoogtepunten van de avond: Fountain and Fairfax / Into The Floor / Summer's Kiss

 • thatsteve

  Subliem concert! Prachtige geluidskwaliteit, vlotte organisatie, perfect gewoon!

 • lds

  What a gig what a night! They rule my everything ! I' ve got the devil in me!

Vidéos à propos de The Afghan Whigs

Greg Dulli and co. present their new album 'In Spades'

VIP tickets disponible ! Le ticket VIP comprend: un ticket pour le concert, un meet & greet avec The Afghan Whigs, accès au soundcheck, un laminé souvenir et un cadeau exclusif. Cliquez sur ‘commander des tickets’ et choisissez ‘VIP package’. Veuillez tenir compte du fait que le soundcheck et le Meet & Greet peut se dérouler dans l’après-midi.

 

Le groupe de rock alternatif américain vient d’annoncer la sortie de “In Spades” pour mai prochain. C’est avec beaucoup de joie que The Afghan Whigs annonce aujourd’hui sa propchaine tournée.

En savoir plus sur ces artistes

 • AB Café & Resto

  Vous avez envie de transformer votre concert à l'AB en moment privilégié ? Envie de tout d'abord savourer un bon petit plat ou de boire un verre avant ou après le concert? Cliquez ici
   

 • Planifiez votre itinéraire

  Nos concerts finissent pour la plupart à 22h30 afin de vous permettre de rentrer facilement chez vous en transports en commun.
  Avec le code Event Pass repris sur votre ticket, vous pouvez utiliser les trams, bus et métros bruxellois. En savoir plus

 • Chèques-concert AB

  Faites une surprise: offrez un concert. Commandez-le en ligne !

Soyez le premier informé de vos artistes favoris!

Complétez rapidement la liste de vos artistes favoris et soyez le premier informé de leur venue à l'AB.

Continuez