Agenda

 • 35 jaar/ans Ancienne Belgique Concertseizoen 2014-2015

  Deze verjaardag vieren we uit dankbaarheid voor de voorbije decennia waarin AB van een uit de kluiten gewassen jeugdclub uitgegroeid is tot één van de meest toonaangevende concertzalen ter wereld. Maar een verjaardag is vooral een goed moment om vooruit te kijken en om de krachtlijnen van de werking van AB in de verf te zetten.

 • Huis 23 Steenstraat 23

  AB heeft een living room! Zeg maar: een huiskamer. Deze gaat door het leven als ‘Huis 23’. Het cijfer 23 verwijst naar de ligging in de Steenstraat 23, boven het AB Café. Huis 23 heeft 3 Huiskamerpartners - AB, Poppunt en Muziekcentrum Vlaanderen - die er alle drie regelmatig activiteiten organiseren. Zo vinden er o.a. album listening sessions, lezingen, debatten, filmvertoningen, workshops en akoestische sessies plaats.

 • Coca-Cola Sessions Sinds 2009

  Coca-Cola Sessions, onze verfrissende structurele partner die in deze naam verborgen zit zorgt elk seizoen een aantal extra Clubconcerten ter ondersteuning van jong nationaal talent.

 • ABClubcircuit Concertseizoen 2014-2015

  AB duikt het komende feestseizoen in de koffer met het Clubcircuit voor een zeer spannende concertreeks.

 • HIPHOP40 12-15 nov

  AB pakt in samenwerking met LeFtO uit met een vierdaagse rondom de 40ste verjaardag van hiphop. Alle elementen die hiphop mee op de kaart hebben gezet –MCing, Graffiti, Breaking & turntablism – worden belicht, we grasduinen in de rijke hiphopgeschiedenis en we kijken vooruit richting de toekomst met straf Belgisch Frans- en Nederlandstalig hiphopgeweld.

 • All Connected Sinds 2013

  De laatste jaren zien we steeds meer artiesten die terug gebruik maken van modulaire synthesizers waarmee ze nooit gehoorde klanken, ritmes en sferen weten te creëren.

 • It’s a family affair Sinds 2014

  It’s a family affair: karakterlabels in de kijker. Anno ’14 bestaan ze nog steeds: onafhankelijke platenlabels met een volstrekt uitgesproken muzikale identiteit. Net door hun eigengereide en dwarse koers die ze varen, zijn ze vaak wegbereiders voor wat later iconische stijlen in (pop)muziek worden. Vernieuwers die standaardformules - waarin (pop)muziek vaak gevangen zit - nieuwe impulsen geeft, bijvijlt of zelfs radicaal herwerkt. It’s A Family Affair zet ze in de kijker.

 • Rewind Sinds 2007

  Centraal in deze reeks staan Belgische artiesten die integraal 'hun klassieker' zullen performen. Noem het een mijlpaal in hun carrière of meer zelfs: een sleutelplaat uit de Belgische popmuziek.

 • Artist In Residence Sinds 2007

  Voor artiesten die het hart van de AB veroveren, maar nog geen veilige thuishaven hebben gevonden (of het nu management, platenfirma of boekingsagent betreft), is er de warme schoot van AB Artist In Residence.